Marengo Karma
-
Witam ! Przeglądałem strony niemieckie i znalazłem karmę Marengo co o niej sadzicie ????
Przykładowa Marengo Classic 3,5 kg do zapłaty 69 zł
Marengo Classic zasadniczo jest bardzo dobrze dostosowana dla dorosłych psów. Zastosowania komponentów wysokiej jakości przy jednoczesnej umiarkowanej zawartości białka i tłuszczy oferuje optymalną bazę środków odżywczych w szczególności dla normalnie aktywnych psów i psów ze skłonnością do nadwagi. Zawartość nośników białkowych (wołowina, ryby i mleko kozie) wynosi ok. 55%, zboża i warzyw ok. 45% w odniesieniu do świeżych substancji. Skład: Mięso wołowe, kukurydza, pszenica, owies, mączka rybna, groch, olej kukurydziany, smalec wieprzowy, mączka z wątroby wołowej, mleko pełne kozie w proszku (1%), węglan wapnia, Stosunek wapń - fosfor 1,2:1 Składniki: Białko surowe 22,0%, tłuszcz surowy 10,8%, włókno surowe mięsa 2,1%, popiół surowy 3,0%, wapń 0,63%, fosfor 0,53%, sód 0,15%, magnez 0,11%, potas 0,55% Dostępna w opakowaniach po 3,5 kg i 15 kg
Karma składowo fajna o ile chodzi o zawartość mięsa wołowego, natomiast wypełniacz taka mieszanka kukurydza, pszenica, owies, groch w sporej ilości może spowodować nietolerancję ze strony jelit. Karmą nie karmiłam nie znam jej ze "swojego podwórka", cena wygórowana można o podobnym składzie kupić taniej np. Black Angus
Marengo Classic zasadniczo jest bardzo dobrze dostosowana dla dorosłych psów. Zastosowania komponentów wysokiej jakości przy jednoczesnej umiarkowanej zawartości białka i tłuszczy oferuje optymalną bazę środków odżywczych w szczególności dla normalnie aktywnych psów i psów ze skłonnością do nadwagi. Zawartość nośników białkowych (wołowina, ryby i mleko kozie) wynosi ok. 55%, zboża i warzyw ok. 45% w odniesieniu do świeżych substancji. Skład: Mięso wołowe, kukurydza, pszenica, owies, mączka rybna, groch, olej kukurydziany, smalec wieprzowy, mączka z wątroby wołowej, mleko pełne kozie w proszku (1%), węglan wapnia, Stosunek wapń - fosfor 1,2:1 Składniki: Białko surowe 22,0%, tłuszcz surowy 10,8%, włókno surowe mięsa 2,1%, popiół surowy 3,0%, wapń 0,63%, fosfor 0,53%, sód 0,15%, magnez 0,11%, potas 0,55% Dostępna w opakowaniach po 3,5 kg i 15 kg
Karma składowo fajna o ile chodzi o zawartość mięsa wołowego, natomiast wypełniacz taka mieszanka kukurydza, pszenica, owies, groch w sporej ilości może spowodować nietolerancję ze strony jelit. Karmą nie karmiłam nie znam jej ze "swojego podwórka", cena wygórowana można o podobnym składzie kupić taniej np. Black Angus
-
Niestety, dostałem próbkę od koleżanki tej karmy i nie polecam. Pies rzygał i miał biegunkę. Stanowczo odradzam
karmy Marengo sa dla chorych psow tzw karmy dietetyczne, chorych na nerki, watrabe itp sa rozne zestawy zestaw z 2 workiw 10kg premium i 7,5kg Country 68€, marengo Country ma obnizac bialko,potas, zawartosc tluszczow. Moj pies tez za bardzo nie chcial jesc dodatku country, ale w nie ma w niej chemii, przyzwyczail sie i je, byl chory na nerki po kleszczu, Karma droga ale placisz za jakosc,nie ma lepszej karmy dla chorych psow,po roku uzywania tej karmy nerki zaczely wracac do normy, ponad rok i mocznik ma 15 a byl ponad 70, weterynarz mowil ze jego oranizm przyzwyczai sie i tak bedzie zyc bo ma 12 lat juz. okazalo sie inaczej, oni tez byli zdziwieni, mocznik cofnal sie na 15 czyli na normalny jak byl wczesniej. Zjadl 3 zestawy tej karmy,trzeba znac j. niemiecki,zeby odpowiednio stosowac, diety skladaja sie z 3 etapow zeby pies sie przyzwyczail. 1 byla wiecej premium mniej Country, potem odwrotnie 70% country Lekarstwa nie sa dobre to samo jest u ludzi. Zwykle karmy faszeruja dodatkami zapachowymi, Nigdy nie zmienilbym tej decyzji. Bo pies wrocil do zdrowia a mial ponad 10 lat, gdy zaczal diete. Przy diecie pies nie moze dostawac nic ze stolu itd, dieta to dieta, marengo premium bedzie jadl, ale problem bedzie z Country, Country ma obnizac zawartosc bialka, potasu itp ona mu reguluje, nawet County miszalem z Brietem i Josera pozniej. Country jest tylko dodatkiem !!!!!!! do podstawowej karmy przy diecie a nie sama Karma !!!!!!!!!!!!
Ale i tak skład mówi sam za siebie. Nie polece tej karmy nikomu. Jest wiele karm tak jak David86 powiedział ''dietetycznych'' i wszystkie są lepsze od Marengo. Stosunek jakości do ceny jest jaki jest. Trochę za bardzo się cenią. A co do chorych nerek nie wiem jaki wpływ ma ta karma na nerki, ale ok. Są tańsze i przede wszystkim lepsze karmy dla psów chorych na nerki niż ta cała sieczka marengo.
-
- Informacje
-