Marengo Karma

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

cattle dog

09 marca 2015, 13:35

Witam ! Przeglądałem strony niemieckie i znalazłem karmę Marengo co o niej sadzicie ????
Retriver

10 marca 2015, 16:43

Przykładowa Marengo Classic 3,5 kg do zapłaty 69 zł

Marengo Classic zasadniczo jest bardzo dobrze dostosowana dla dorosłych psów. Zastosowania komponentów wysokiej jakości przy jednoczesnej umiarkowanej zawartości białka i tłuszczy oferuje optymalną bazę środków odżywczych w szczególności dla normalnie aktywnych psów i psów ze skłonnością do nadwagi. Zawartość nośników białkowych (wołowina, ryby i mleko kozie) wynosi ok. 55%, zboża i warzyw ok. 45% w odniesieniu do świeżych substancji. Skład: Mięso wołowe, kukurydza, pszenica, owies, mączka rybna, groch, olej kukurydziany, smalec wieprzowy, mączka z wątroby wołowej, mleko pełne kozie w proszku (1%), węglan wapnia, Stosunek wapń - fosfor 1,2:1 Składniki: Białko surowe 22,0%, tłuszcz surowy 10,8%, włókno surowe mięsa 2,1%, popiół surowy 3,0%, wapń 0,63%, fosfor 0,53%, sód 0,15%, magnez 0,11%, potas 0,55% Dostępna w opakowaniach po 3,5 kg i 15 kg

Karma składowo fajna o ile chodzi o zawartość mięsa wołowego, natomiast wypełniacz taka mieszanka kukurydza, pszenica, owies, groch w sporej ilości może spowodować nietolerancję ze strony jelit. Karmą nie karmiłam nie znam jej ze "swojego podwórka", cena wygórowana można o podobnym składzie kupić taniej np. Black Angus
marek35

11 marca 2015, 23:35

raczej średniej jakości żarcie. pół roku temu przywiozełem dla swojego zwierzaka na spróbowanie, zjadł ale bez szału.
kubana

12 marca 2015, 14:03

Mój w ogóle tej karmy jeść nie chciał. Ale jest ogólnie wybredny, więc może to dlatego głównie. Aczkolwiek znajomi też narzekali, więc raczej bym nie polecała.
Gownoa1234

07 kwietnia 2015, 10:21

Niestety, dostałem próbkę od koleżanki tej karmy i nie polecam. Pies rzygał i miał biegunkę. Stanowczo odradzam
Awatar użytkownika
Robert A.

08 kwietnia 2015, 11:13

Producent karmy od razu zniwelował sobie koszty mięsa dodając sporą ilość zboża którego praktycznie już się nie stosuje w dobrych jakościowo karmach (pszenica,kukurydza).
rachelas

12 kwietnia 2015, 11:26

używałem kiedyś i raczej nie działo się nic złego ale też bez rewelacji
David86

13 kwietnia 2015, 12:42

karmy Marengo sa dla chorych psow tzw karmy dietetyczne, chorych na nerki, watrabe itp sa rozne zestawy zestaw z 2 workiw 10kg premium i 7,5kg Country 68€, marengo Country ma obnizac bialko,potas, zawartosc tluszczow. Moj pies tez za bardzo nie chcial jesc dodatku country, ale w nie ma w niej chemii, przyzwyczail sie i je, byl chory na nerki po kleszczu, Karma droga ale placisz za jakosc,nie ma lepszej karmy dla chorych psow,po roku uzywania tej karmy nerki zaczely wracac do normy, ponad rok i mocznik ma 15 a byl ponad 70, weterynarz mowil ze jego oranizm przyzwyczai sie i tak bedzie zyc bo ma 12 lat juz. okazalo sie inaczej, oni tez byli zdziwieni, mocznik cofnal sie na 15 czyli na normalny jak byl wczesniej. Zjadl 3 zestawy tej karmy,trzeba znac j. niemiecki,zeby odpowiednio stosowac, diety skladaja sie z 3 etapow zeby pies sie przyzwyczail. 1 byla wiecej premium mniej Country, potem odwrotnie 70% country Lekarstwa nie sa dobre to samo jest u ludzi. Zwykle karmy faszeruja dodatkami zapachowymi, Nigdy nie zmienilbym tej decyzji. Bo pies wrocil do zdrowia a mial ponad 10 lat, gdy zaczal diete. Przy diecie pies nie moze dostawac nic ze stolu itd, dieta to dieta, marengo premium bedzie jadl, ale problem bedzie z Country, Country ma obnizac zawartosc bialka, potasu itp ona mu reguluje, nawet County miszalem z Brietem i Josera pozniej. Country jest tylko dodatkiem !!!!!!! do podstawowej karmy przy diecie a nie sama Karma !!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Robert A.

13 kwietnia 2015, 17:14

Producent zrobił podział na choroby czy sam ustaliłeś jaka karma na jakie schorzenie?
Hodowca

15 kwietnia 2015, 15:30

Ale i tak skład mówi sam za siebie. Nie polece tej karmy nikomu. Jest wiele karm tak jak David86 powiedział ''dietetycznych'' i wszystkie są lepsze od Marengo. Stosunek jakości do ceny jest jaki jest. Trochę za bardzo się cenią. A co do chorych nerek nie wiem jaki wpływ ma ta karma na nerki, ale ok. Są tańsze i przede wszystkim lepsze karmy dla psów chorych na nerki niż ta cała sieczka marengo.
ODPOWIEDZ
  • Informacje