Czy ktoś ma informację z jakiego zwierzęcia jest tłuszcz użyty w karmie Mera Dog jagnięcina i ryż. I czy białko zwierzęce (hydrolizowane) pochodzi tylko z jagnięciny?
Pisałam do przedstawiciela w Polsce i otrzymałam tylko taką wiadomość: Producent nie precyzuje z jakiego gatunku jest użyty tłuszcz i hydrolizowane białko.
A ja chciałabym koniecznie wiedzieć z czego dokładnie składa się ta karma.
Mera Dog, karmy do 130
-
raczej ciężko będzie zdobyć taką informację. Ja bym męczyła przedstawiciela o zdobycie tych informacji. A tak z ciekawości, czemu to takie istotne?
No właśnie przedstawiciel nie wie.
Jakiś czas temu karmiłam mojego psa Merą. On jest uczulony na kuraka i własnie dlatego bardzo interesuje mnie czy w składzie jest "ukryty" .
Chyba zadzwonię do kuzynki do Niemiec, żeby wystosowała zapytanie do producenta, bo ja z moim niemieckim nie wiele zwojuję
Jakiś czas temu karmiłam mojego psa Merą. On jest uczulony na kuraka i własnie dlatego bardzo interesuje mnie czy w składzie jest "ukryty" .
Chyba zadzwonię do kuzynki do Niemiec, żeby wystosowała zapytanie do producenta, bo ja z moim niemieckim nie wiele zwojuję
-
hm w kurze to tłuszczu dużo chyba nie ma? Pewnie dodają smalec. Przedstawiciel na prośbę klienta zdecydowanie powinien do takich informacji dotrzeć!
Ja karmię wersją z indykiem ( obecnie 3 worek) i gdyby był ukryty jakiś kurak to moj pies mialby już bąble. Tak bylo w przypadku preparatu Fitmin na stawy, bąble pojawiły się po miesiącu. Skład Mera z jagnięciną pewnie jest taki sam , poza oczywiście głownym mięsnym komponentem.anulkac pisze:No właśnie przedstawiciel nie wie.
U nas odpukać na razie żadnych negatywnych objawów nie ma. Ale pamiętam jak z Koebersa weterynaryjnego zaczęlam psu podawać Koebersa dla Seniorów, sklad niemal ten sam : wołowina ( chodz różnica w cenie duża) i zaczęły dawać o sobie znać rożne niepokojące objawy , łzawienie, sucha skóra, wróciły wszystkie objawy atopowego zapalenia skóry , dodatkowo jescze nadmierne picie, sikanie. Po odstawieniu karmy wszystko wrócilo do normy. Nigdy nie wiadomo co psa , zwłaszcza wrażliwego może nagle i niespodziewanie w karmie uczulić.
-
swoją drogą coś kojarzę że pisałam kiedyś do Brit'a dlaczego dodają tłuszcz z kurczaka do karmy dla alergików. Dostałam odpowiedź, że to nie tłuszcz uczula tylko białko
[quote="anulkac"]U nas było to samo, dlatego mnie zastanawia co w tej karmie siedzi
Z tego co ostatnio czytałam, to łzawienie może być reakcją uczuleniową na jakiś składnik karmy.[/q
A ja będę bronił Mera Doga,bo sprawdza się u moich psich pacjentów ,natomiast fakt faktem,że nie mają Oni alergii.
Z tego co ostatnio czytałam, to łzawienie może być reakcją uczuleniową na jakiś składnik karmy.[/q
A ja będę bronił Mera Doga,bo sprawdza się u moich psich pacjentów ,natomiast fakt faktem,że nie mają Oni alergii.
-
- Informacje
-