Witam,
czy ma Ktoś z Was białego psa, którego karmi dobrą sprawdzoną karmą, która nie zabarwiła mu włosów????
najlepsza karma, która nie przebarwia białych włosów???
-
..
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2013, 12:59 przez isabelle30, łącznie zmieniany 1 raz.
Od razu widać, Kto jest na tym forum, jak nie umiesz czytać kobieto ( napisałam to grubym drukiem) to się nie wypowiadaj-to po pierwsze, a po drugie mogę pytać ile chcę i o co chcę!!!!
Brak mi słów...............
Brak mi słów...............
-
...
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2013, 12:59 przez isabelle30, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jak mu się włosy przebarwiły, temu piesu to wymyj go w domestosie. Będzie bialutki jak papiereliza@janukiewicz.pl pisze:Witam,
czy ma Ktoś z Was białego psa, którego karmi dobrą sprawdzoną karmą, która nie zabarwiła mu włosów????
Gdyby te przebarwienia były wynikiem karmy , to pies nie zwracałby na to uwagi . Skoro się liże w tych miejscach , to musi być to jakiś problem dermatologiczny . Zabarwienia od karmy wystąpiłyby na całej sierści , a nie w określonych miejscach . Jest to bardzo mało prawdopodobne , aby karma była winowajcą . Powinien to obejrzeć i zbadać weterynarz .
Baaaardzo śmieszne, dziękuję za radę.... Jestem pod wrażeniem osób udzielających tu rad, nic tylko POLECAĆ!!!!!Martines999 pisze:Jak mu się włosy przebarwiły, temu piesu to wymyj go w domestosie. Będzie bialutki jak papiereliza@janukiewicz.pl pisze:Witam,
Jak będzie mi coś dolegało, albo mojemu dziecku też tu napiszę, pewnie dowiem się na co choruję skoro lizanie i drapanie jest chorobą, no to sorry
-
...
Wejdź na stronę husse bo ich wersja z łososiem jest polecana dla psów o białej sierści. Osobiście często karmię swojego psa hussem i jestem bardzo ale to bardzo z niej zadowolonyeliza@janukiewicz.pl pisze:Witam,
Na 90% pies jest to reakcja uczuleniowa psa na zboża.
Lizanie łap, brązowe wycieki z oczu, brązowe ciemniejsze przebarwienia na łapach, udach - normalka na zbożówkach.
To że się drapał też z pewnością jest objawem nietolerancji.
Proponuję metodą prób i błędów zmieniać karmy
I skupić się na bezzbożówkach, najlepiej unikać kurczaka. Z dużą pewnością problem zniknie.
Mnóstwo psów ma uczulenie na zboże! Mało który wet w ogóle bierze to pod uwagę, bo uczą nas, ze zboża nie są aż tak bardzo 'alergizujące'... A jednak.
Zazwyczaj wet powie Ci zmienić karmę na royala/eukanubę/purinę którą sam sprzedaje a jak nie przejdzie to powie, że 'pies tak ma', albo zacznie leczyć psa z depresji )
Znam to, mam białą chihuahua, która przy byle nietolerancji momentalnie ma przebrawienia - a to na łapach, a to pod oczami.
Lizanie łap, brązowe wycieki z oczu, brązowe ciemniejsze przebarwienia na łapach, udach - normalka na zbożówkach.
I skupić się na bezzbożówkach, najlepiej unikać kurczaka. Z dużą pewnością problem zniknie.
Mnóstwo psów ma uczulenie na zboże! Mało który wet w ogóle bierze to pod uwagę, bo uczą nas, ze zboża nie są aż tak bardzo 'alergizujące'... A jednak.
Zazwyczaj wet powie Ci zmienić karmę na royala/eukanubę/purinę którą sam sprzedaje a jak nie przejdzie to powie, że 'pies tak ma', albo zacznie leczyć psa z depresji )
Znam to, mam białą chihuahua, która przy byle nietolerancji momentalnie ma przebrawienia - a to na łapach, a to pod oczami.
Pani to ja już dziękuję za rady, będę wdzięczna jak się Pani wyłączy!isabelle30 pisze:No jest, niestety w przypadku psa jest to objaw chorobowy.
zadałaś pytanie - odpowiedzi dostałaś - olałaś to czemu się rzucasz? Skoro wiesz lepiej to po co nas pytasz?
Z góry dziękuję
Bardzo dziękuję wreszcie normalna osoba się wypowiedziała....Jaka ulga...Proszę wobec tego napisać jaką karmisz swojego pieska, wolę od tych sprawdzonych , ponieważ tyle ich jest, że jakbym miała każdej po kolei mój psiak mógłby tego nie "przeżyć" teraz wracam do royala oczywiście stopniowo, ale nie wiem, czy dobrze robięApocatequil pisze:Na 90% pies jest to reakcja uczuleniowa psa na zboża.
To JEST objaw chorobowy...Gość pisze:skoro lizanie i drapanie jest chorobą, no to sorry
Najczęściej alergii, często nadmierne wylizywanie łap ma też swoje źródło w tym, że pies jest nerwowy, jest narażony na stres.
Ostatnio będąc z psem u znanej warszawskiej dermatolog, specjalistki od uczuleń (właściwie w sprawie biegunki) zostałam zapytana czy pies wylizuje sobie dość często łapy, gdyż wylizywanie łap to także objaw alergii.
-
...
isabelle30 pisze:To się nazywa pododermatitis...
http://www.e-bullterrier.pl/wszystko-o- ... titis.html
Szczególnie ten fragment:
"Zakażeniu drożdżakami (Malassezia lub Candida) sprzyja zamknięta przestrzeń w zwartych przestrzeniach międzypalcowych. Typowym objawem dla zakażenia drożdżakami jest przebarwienie sierści na łapach."
A tak sie kończy podejście typu "pies się liże i przebarwia to objaw choroby? Głupota jakaś..."
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 496&type=1
Szanowna Pani mam dosyć Pani sugestii, mój pies jest zdrowy i zachowuje się zupełnie normalnie.To jest moja ostatnia do Pani wiadomość, wszystkie następne będą ignorowane. Już podziękowałam, ale widzę, że nic to nie dało...
-
- Informacje
-