Na wstępie proszę o powstrzymanie się od polecania mi gotowania lub BARFu. Psa będę karmić wyłącznie sucha karmą.
Wzięłam ze schroniska psa, który miał wiele problemów gastrycznych (wątek w dziale choroby). Obecnie wyszedł już z nich na szczęście i z karmy royala gastrointestinal przeszłam na pediatric junior (bo piesek jest jeszcze szczeniakiem, ma ok. 11 mies.). Ma także dostawać convalescence (puszki, nie płyn), ale jest jakiś problem z dostawa u mojego weterynarza. Niestety piesek ma chyba niedowagę, jako że jest to kundelek i nie znam rodziców, nie wiem jak duża jest to niedowaga. Kości są mocno wyczuwalne (zwłaszcza obojczyki), pyszczek bardzo szczupły. Na poniższym zdjęciu można zobaczyć jego sylwetkę.
![Obrazek](http://i.imgur.com/5OqY0g2.jpg)
Wys. w kłębie jakieś 40cm, waga 9kg.
Szukam suchej karmy na której nabierze masy, ewentualnie suplementów. Pies jest absolutnym żywym srebrem w nieustającym ruchu, spaceruje ok. 2-4h dziennie i tego się nie da powstrzymać, bo rozniósłby nam dom na strzępy. Zjada co dostanie, nie wybrzydza, ale nie jestem mu w stanie ciągle zwiększać porcji karmy, bo to się kończy wyłącznie większą kupą, a nie przytyciem.