Mam 2 letnia suczke rasy Rottweiler zawsze na spacerze z jej pyszczka leci piana ma tak zawsze gdy sie troche zmeczy, pobiega.. ma to od szczeniaka, dodam ze jest szczepiona i na pewno nie jest to wscieklizna. czy to cos groznego?
drugi problem to choroba lokomocyjna tez od szczeniaka tak ma co podawac?
Piana z pyszczka do dr
-
Nie martw sie tą pianą
Miałam dwa owczarki i oba po dobrym wybieganiu były spienione
Na chorobe lokomocyjna proponuje podawać to co dziecku , na przykład lokomotion , ale w przeliczeniu na wagę pieska
Nie karm psiaka przed jazdą
Pozdrawiam Basia
Miałam dwa owczarki i oba po dobrym wybieganiu były spienione
Na chorobe lokomocyjna proponuje podawać to co dziecku , na przykład lokomotion , ale w przeliczeniu na wagę pieska
Nie karm psiaka przed jazdą
Pozdrawiam Basia
Piana raczej nic złego nie wróży, ale obfitsze ślininie z reguły wróży jakieś stany chorobowe jamy ustnej , gardła , ślinianek i dalszych części przewodu pokarmowego. Co do choroby lokomocyjnej moze ona nigdy nie ustapić, ja zalecam Aviomarin, lub specjalne leki dla zwierzat przed jazda.
Do nowego domu wiozłam 11 -tyg. szczeniaka ponad 300km samochodem i nic się nie działo. Teraz zdarzyło się że gdy jechałam ok 20 min ulicami Warszawy zwymiotował. Poza tym jeździł tym samym samochodem kilka razy ale krócej i tylko 2 razy na ok 6-8 wyjazdów zwymiotował.
Dodam, że nie boi się samochodu, chce wsiadać, nie piszczy, nie wierci się jadąc, nie ślini.
Przed tą długą podróżą do Warszawy nic nie jadł, przed tymi wyjazdami krótkimi jadł ok 2 godziny wcześniej.
Czy to co opisałam to jest choroba lokomocyjna jeśli wystepuje nie przy każdej jeździe samochodem?
Dodam, że nie boi się samochodu, chce wsiadać, nie piszczy, nie wierci się jadąc, nie ślini.
Przed tą długą podróżą do Warszawy nic nie jadł, przed tymi wyjazdami krótkimi jadł ok 2 godziny wcześniej.
Czy to co opisałam to jest choroba lokomocyjna jeśli wystepuje nie przy każdej jeździe samochodem?
tak to choroba lokomocyjna
Co robić w takim razie, czy na wszelki wypadek przed każdą nawet króciutką jazdą samochodem podawać jakieś leki? Dodam, że nie przeszkadza mi to że zwymiotuje w samochodzie, chodzi mi tylko o jego dobro.
można przed jazdą podac aviomarin lub inne środki przeciwko chorobie lokomocyjnej do nabycia w lecznicach.
-
- Informacje
-