Problemy gastryczne
Witam. Mam psa yorka 8 lat od jakiegoś dłuższego czasu ma biegunki z krwią, wymioty i burczenie w brzuchu, a także brak apetytu. Byłam u weterynarze zrobili badanie krwi na wit B12 i kwas foliowy okazało się że ma podwyższone i to możliwe że jest powodem tego. Powiedział, że mam mu dawać royal gastro intestinal low fat. Miesiąc jadł te karmę kiedy mu się skończyła poszłam do. Weterynarza co mam dalej zrobić lekarz powiedział że mam mu dawać Normana karmę taka jaką jadł wcześniej a jadł royal canin dla yorków, po tygodniu znowu zaczął wymiotować, poszłam znowu do lekarza i powiedział że musi mieć ciągle ta dietę. Ale po tyg znowu nie chciał jeść i burczalo mu w brzuchu, ale po dwóch dniach mu przeszło. Zauważyłam także ze zaczęły mu wypadać włosy poinformowałam o tym lekarza to powiedział że może to być tarczyca lub za mało kwasu omega. Dlatego moje pytanie czy royal gastro intestinal low fat jest pełnowartościowy dla mojego psa i czy możliwe że od tej karmy wypadają mu włosy, bo nigdy wcześniej nie wypadała mu tylko po miesiącu stosowania tej karmy. Bardzo proszę o odpowiedź. Dziękuję
Puśka
Skład:
ryż, suszone białko drobiowe, pszenica, jęczmień, hydrolizowane białka zwierzęce, tłuszcze zwierzęce
Analiza:
Białko surowe 22.0 %
Tłuszcz surowy 7.0 %
Włókno surowe 1.8 %
Popiół surowy 6.7 %
Wilgotność 8.0 %
Skład karmy jest marny, zbożowy. Tłuszczu bardzo mało dlatego zapewne sierść wypada.
Piesek nie jest duży, nie lepiej karmić go mokrą karmą? niż suchymi chrupkami? chrupki długo się trawią, jak piesek ma problemy gastryczne to proponuję spróbować mokrą karmę (GranataPet, MAC's), olej z łososia.
Jeśli już suche to poszukaj czegoś bez zbóż np. Simpsons Premium Sensitive, Purizon itp.
Skład:
ryż, suszone białko drobiowe, pszenica, jęczmień, hydrolizowane białka zwierzęce, tłuszcze zwierzęce
Analiza:
Białko surowe 22.0 %
Tłuszcz surowy 7.0 %
Włókno surowe 1.8 %
Popiół surowy 6.7 %
Wilgotność 8.0 %
Skład karmy jest marny, zbożowy. Tłuszczu bardzo mało dlatego zapewne sierść wypada.
Piesek nie jest duży, nie lepiej karmić go mokrą karmą? niż suchymi chrupkami? chrupki długo się trawią, jak piesek ma problemy gastryczne to proponuję spróbować mokrą karmę (GranataPet, MAC's), olej z łososia.
Jeśli już suche to poszukaj czegoś bez zbóż np. Simpsons Premium Sensitive, Purizon itp.
-
no troszeczkę ma już latek na karku więc i takie dolegliwości nie są czymś aż tak dziwnym. Ja od siebie proponuję zacząć witaminację oraz podawanie geriativet z vetexpert. Poprawi to nie tylko kondycję skóry i włosów ale uzupełni również codzienne zapotrzebowanie na różne składniki odzywcze.
-
ja już od dawna podaję PETVITĘ. Wcześniejsze karmy to była porażka. Ciągłę biegunki, brak apetytu i drapanie się. Znajomy mi polecił wypróbowanie petvity. No i się zdecydowałam. Bardzo szybko przypadła do gustu mojemu psiakowi. Ma rewelacyjny skład co przekłada się na wygląd sierści i szczęście czworonoga. Polecam
-
- Informacje
-