Puszki Belcando czy Animonda???

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

09 października 2007, 19:10

Powiedzcie mi moi drodzy którą karmę w puszkach bardziej polecacie :?: Powiem szczerze, że początkowo myślałem, iż są to karmy podobne jakościowo. Jednak Belcando według opisu nie zawiera mięsnych produktów ubocznych, a mięso ma certyfikat, natomiast Animonda zawiera produkty uboczne, więc o ile tak jest, to Belcando wygrywa. Konsystencja obu karm jest podobna, lecz w Animondzie są jakieś gąbczaste kawałki, a w Belcando jeszcze nie spotkałem. Napiszcie co o tym myślicie :D Będę wdzięczny za wszystkie opinie :D
goskaaa

09 października 2007, 20:09

Ja nigdy nie karmiłam puszkami, ale z opini innych osób Belcando ma ponoć jedne z najlepszych jakościowo puszek...
Vectra

11 października 2007, 03:45

Karmie jedneo psa na przemian - i te i te puszki czasem jeszcze bewi doga.
I powiem uczciwie że jakość animondy i belcando jest zbliżona - pachnie ładnie , delikatnie i mięsnie , żadnych sensacji żołądkowych nie było...
Próbowałam różne puszki dawać mojemu niejadkowi który na chemie jest szczególnie wrażliwy i do ryjka nie weźmie ... calibra, eukanuba i hils - poszły jako karma dla kota - mojego psa odrzuciło .. bewi doga zjada tylko L&R , belcando dostaje rózne smaki i wcina to samo z animondą tyle że te ostatnie to zamawiam animonda grancarno.

Ale co pies to inne przyswajanie i niestety trzeba potestować.
Awatar użytkownika
Robert A.

11 października 2007, 07:31

Animonda karmy puszkowe ma rewelacyjne.Właśnie na tym towarze zdobyła część rynku UE.Specjalizuja się w puszkach,i mogą konkurować z najlepszymi na świecie!Natomiast ich karmy suche,należą do jednych z najgorszych pod względem jakościowym! :) W karmach puszkowych jest sporo lepsza od Belcando,ale z suchymi jest odwrotnie. :)
Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

11 października 2007, 12:03

Dzięki za dotychczasowe wyczerpujące odpowiedzi i czekam na następne :D POZDRAWIAM :D :!:
ATA

11 października 2007, 12:28

Nie wiem jak to jest z psimi puszkami, ale kocie puchy Animondy uchodzą za jedne z najlepszych. Mają bardzo dobry skład i są chętnie jedzone przez futrzaki. Jednak puszki Leonardo, które są kocim odpowiednikiem psiego Belcando też są bardzo wysoko oceniane. Dla kotów polecane są i jedne i drugie, więc dla psa może też warto wypróbować obie firmy?
Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

11 października 2007, 21:37

No właśnie testuję obie :D Pytam o opinie innych forumowiczów by wiedzieć czy są warte grzechu :D Mnie w Animondzie odrzucają trochę te gąbczaste kawałki, których w Belcando nie ma i opis o produktach ubocznych, a jeżeli chodzi o smakowitość, to Kuba je i to i to bardzo chętnie :D
Awatar użytkownika
cuciola

12 października 2007, 11:29

czy ktos spotkal sie z puszkami Butcher's?
ODPOWIEDZ
  • Informacje