Regal albo inna bez kukurydzy
Witam,
Nie chciałam otwierać nowego tematu tylko podciągnąć swoje pytanie pod ten.
Konkretnie, już się niestety żaliłam, że chyba OmniPro do nas nie wróci. Bardzo sobie chwaliłam.
Czy ktoś może mi polecić coś bez kukurydzy?
Nie wiem czy jest jakaś karma na poziomie omni pro, ale chętnie poczytam i dowiem się więcej.
Za każdą wypowiedź będę wdzięczna.
Pozdrawiam
Nie chciałam otwierać nowego tematu tylko podciągnąć swoje pytanie pod ten.
Konkretnie, już się niestety żaliłam, że chyba OmniPro do nas nie wróci. Bardzo sobie chwaliłam.
Czy ktoś może mi polecić coś bez kukurydzy?
Nie wiem czy jest jakaś karma na poziomie omni pro, ale chętnie poczytam i dowiem się więcej.
Za każdą wypowiedź będę wdzięczna.
Pozdrawiam
Robercie,
Mam takie wrażenie że po pewnym czasie mój psiak mocniej wydrapuje sobie pysk, choć to tylko podejrzenie że kukurydza. Po TOTWie np było dobrze..ale do czasu i zaczęło się to samo.
Na Biomillu było ok (powodem odstawienia jest cena)
Był Omni Pro....no ale już go nie ma. przez ten czas co nim karmiłam byłam zachwycona.
Chwilowo psiaki są na Vitake (promocja i ciekawość), myślałam że to będzie ostatnia przejściowa karma przed powrotem OmniPro. Niestety się myliłam.
Nie chcę robić z psiaków testerów, im też zresztą to nie służy.
NGBB też przerobiliśmy ...i powiem szczerze, że szokiem dla mnie było, że psiaki jadły ją średnio-chętnie, bo są to żarłoki.
Będę wdzięczna za rady .... bo ja już jestem bezradna.
Pozdrawiam
Mam takie wrażenie że po pewnym czasie mój psiak mocniej wydrapuje sobie pysk, choć to tylko podejrzenie że kukurydza. Po TOTWie np było dobrze..ale do czasu i zaczęło się to samo.
Na Biomillu było ok (powodem odstawienia jest cena)
Był Omni Pro....no ale już go nie ma. przez ten czas co nim karmiłam byłam zachwycona.
Chwilowo psiaki są na Vitake (promocja i ciekawość), myślałam że to będzie ostatnia przejściowa karma przed powrotem OmniPro. Niestety się myliłam.
Nie chcę robić z psiaków testerów, im też zresztą to nie służy.
NGBB też przerobiliśmy ...i powiem szczerze, że szokiem dla mnie było, że psiaki jadły ją średnio-chętnie, bo są to żarłoki.
Będę wdzięczna za rady .... bo ja już jestem bezradna.
Pozdrawiam
o którymś rodzaju konkretnie myślisz?Robert A. pisze:Dziwię się,że Nutra Gold Breeders Bag nie smakowała psom,to po prostu najlepiej pochłaniana karma na świecie
A może Bento Kronen?
Powiem szczerze, że L&R oraz rybna wyglądają ciekawie.
W sezonie zazwyczaj karmię psy performance...ze względu na zwiększony ruch + treningi+ wystawy.
Co do NGBB...może powinnam dać jeszcze jedną szansę...
Z Breedersem NG ,na Twoim miejscu jeszcze raz dałbym psom szansę(tzn Breedersowi),jest to świetna karma,a opinii ponad 100 osób z różnych miast nie da się kupić Opinie są pod opisem karmy na stronie E-karma.
Bento Kronen -myslałem z jagnięciną,chociaż i ryba ładnie wygląda,ale ma małe granulki,.
Bento Kronen -myslałem z jagnięciną,chociaż i ryba ładnie wygląda,ale ma małe granulki,.
Dziwna sprawa z tymi składami Regala ... Niestety często się spotyka, że tłumaczenie polskie składu dosyć odbiega od oryginału z opakowania ... Nie dotyczy to tyko Regala, ale bardzo wielu innych karm ...
Mam na przykład Regal Adult Lamb :
skład z opakowania w j. angielskim:
Adult Lamb:
Mączka jagnięca, brązowy ryż, kasza perłowa jęczmienna), owies, pulpa buraczana, tłuszcz jagnięcy, białko ziemniaczane, aromat naturalny, siemię lniane, olej Canola …
obok naklejka importera ...
skład w j. polskim:
Mączka jagnięca, brązowy ryż, ziemniaki, kasza perłowa (jęczmienna), płatki owsiane, mączka z kurczaka, pulpa buraczana, tłuszcz z kurczaka, sorgo, aromat naturalny, siemię lniane, olej Canola …
Nie mam pojęcia czy to działanie celowe, czy ktoś przetłumaczyć nie umie ... a może na rynek polski karma jest produkowana w innym składzie ?
Czy ktoś zna rozwiązanie tej zagadki ??
Mam na przykład Regal Adult Lamb :
skład z opakowania w j. angielskim:
Adult Lamb:
Mączka jagnięca, brązowy ryż, kasza perłowa jęczmienna), owies, pulpa buraczana, tłuszcz jagnięcy, białko ziemniaczane, aromat naturalny, siemię lniane, olej Canola …
obok naklejka importera ...
skład w j. polskim:
Mączka jagnięca, brązowy ryż, ziemniaki, kasza perłowa (jęczmienna), płatki owsiane, mączka z kurczaka, pulpa buraczana, tłuszcz z kurczaka, sorgo, aromat naturalny, siemię lniane, olej Canola …
Nie mam pojęcia czy to działanie celowe, czy ktoś przetłumaczyć nie umie ... a może na rynek polski karma jest produkowana w innym składzie ?
Czy ktoś zna rozwiązanie tej zagadki ??
To samo z karmą dla szczeniąt ras dużych:
Puppy LB Turkey:
Mączka z indyka, brązowy ryż, sorgo, suszona pulpa buraczana, tłuszcz z kurczaka, całe mielone ziarna jęczmienia, całe mielone ziarna owsa, jajka, drożdże browarniane, aromat naturalny, mielone siemię lniane, mączka rybna, ….
i polska naklejka ....
Mączka z indyka, mączka z kurczaka, brązowy ryż, mielona kukurydza, suszona pulpa buraczana, tłuszcz z kurczaka, całe obłuskane ziarna jęczmienia, kasza owsiana, jajka, drożdże browarniane, aromat naturalny, mielone siemię lniane, mączka rybna, ….
Puppy LB Turkey:
Mączka z indyka, brązowy ryż, sorgo, suszona pulpa buraczana, tłuszcz z kurczaka, całe mielone ziarna jęczmienia, całe mielone ziarna owsa, jajka, drożdże browarniane, aromat naturalny, mielone siemię lniane, mączka rybna, ….
i polska naklejka ....
Mączka z indyka, mączka z kurczaka, brązowy ryż, mielona kukurydza, suszona pulpa buraczana, tłuszcz z kurczaka, całe obłuskane ziarna jęczmienia, kasza owsiana, jajka, drożdże browarniane, aromat naturalny, mielone siemię lniane, mączka rybna, ….
Nie wiem co na celu ma przestawianie skłądów w języku Polskim,ale spokojnie karma jest produkowana w USA ze składników pochodzących wyłacznie z USA to deklaruje producent na swojej stronie internetowej.
Błędne opisy to problem wiekszości importerów karmy tylko zawsze nasuwa się pytanie dlaczego?
Dlatego zawsze staram się kierować składem anglojęzycznym na opakowaniu karmy.
Błędne opisy to problem wiekszości importerów karmy tylko zawsze nasuwa się pytanie dlaczego?
Dlatego zawsze staram się kierować składem anglojęzycznym na opakowaniu karmy.
-
- Informacje
-