Witam, jestem szczęśliwą właścicielką 5-miesięcznego psiulka rasy cocker spaniel angielski . Od małego jest karmiony RC. W tej chwili kończy ( a właściwie "zmęcza") RC Medium Junior. Chcemy zmienić mu karmę na inną, bo:
1. Ta mu nie podchodzi - musimy ją czymś dosmaczać. Nie wiem, czy się już mu znudziła, czy co jest powodem wybrzydzania. Bo jeśli chodzi o właściwości, tj. sierść, qupy, bąki jest OK.
2. Musimy troszkę zejść z ceny.
Poczytałam trochę forum, ulotki i...
Kupiłam na próbę małą paczkę Acany ( zachęcona wiadomościami z ulotki )- szaleństwa nie było - też trzeba było dosmaczać, no a poza tym jest dla nas w obecnej chwili za droga.
Kupiłam na wagę zwykłego Brita Junior - jak już napisano w innym poście nie podobały mi się wizualnie kulki . No i nasz psiul też tego nie chce jeść...
Kupiłam na wagę zwykłego Boscha Medium Junior - o ile nie miałam zastrzeżeń do wyglądu i zapachu kulek, to psina też nie za bardzo chciała go jeść...
Kupiłam na wagę Eucanubę Puppy & Junior Medium Breed - historia taka sama jak z Boschem - no może ciut lepiej...
Kupiłam na wagę Purinę ProPlan Puppy Digestion Lamb & Rice oraz Sensitive Salmon & Rice ( z kurczakiem akurat nie było )- i wow zjada ze smakiem, bez dosmaczania, nawet chyba bardziej woli łososia od jagnięciny...
Zastanawiam się także po poczytaniu forum nad Nutra Nuggets Puppy - ale nie potrafię nigdzie znaleźć małych opakowań ( tak ok.1kg, lub na wagę ). A nie chce kupić 15kg w ciemno... Czy wiecie, gdzie można dostać próbki tej karmy, czy w ogóle jest sprzedawana na wagę lub czy istnieją małe opakowania??
Zastanawiam się także czy jest sens próbować jeszcze testować Brit Care Puppy Lamb & Rice, Bosch Bio Puppy ( brak małych opakowań )??
Doradźcie mi proszę. A może macie jakieś inne propozycje z tej półki cenowej lub niższej?? Czy ewentualnie ta Purina ProPlan mogłaby być??
Dodam jeszcze tylko, że moja psinka prowadzi dosyć aktywny tryb życia jak na spaniela ( tak mi się przynajmniej wydaje ) codziennie przynajmniej jedno wyjście na 5-7-10km ( a czasem dwa ), dwa lub trzy krótsze na 3-5km... i powoli przyzwyczajamy go do roweru - tego wielkiego, dziwnego i strasznego stworu
Rezygnacja z Royal Canin Medium Junior
No to zakupiłam Fitmina - udało mi się znaleźć sklep, gdzie sprzedają go/ją na wagę... no i... niestety bez rewelacji... Psiul trochę popatrzył, trochę obwąchał i zjadł, bo nie miał innego wyjścia... Ale widziałam, że robił to bez większego entuzjazmu... Teraz tylko nie wiem, czy to "wina" karmy, czy tego, że trochę nie w formie z powodu zagipsowanej łapy:( Na razie eksperymenty ze zmianą karmy zostawiamy na czas "po gipsie" - może wtedy wypadnie inaczej... a jak nie to jednak przerzucamy się na Purinę ProPlan...
Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły na zamianę RC, to z chęcią się z nimi zapoznam:)
A na razie Robercie A. dziękuje
Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły na zamianę RC, to z chęcią się z nimi zapoznam:)
A na razie Robercie A. dziękuje
Skoro zjadł to wszystko jest w jak najlepszym porządku - to że nie klaszcze uszami podczas jedzenia jeszcze nie oznacza że coś nie tak jest z karmą
Jeśli zależy Ci głównie na entuzjazmie podczas jedzenia, to wydaje mi się że pozostaje Ci tylko gotowanie...
Jeśli zależy Ci głównie na entuzjazmie podczas jedzenia, to wydaje mi się że pozostaje Ci tylko gotowanie...
-
- Informacje
-