Witam.
Mam pewien problem, moze ktos mial podobnie. Otóż mam szczeniaka shih-tzu - na ta chwile ma 8 tygodni i 2 dni. Przywiezlismy go do domu w sumie juz jak mial 6 tygodni. Pani od ktorej ja kupilismy, dawala jej mokra karme "Winston" Junior. I ta karme je.. a ze zdaje mi sie ze jest to kiepskie jedzenie, to chcialem zaczac wprowadzac jej sucha karme.. Na poczatek je 4 razy dziennie po ok 3-4 łyżeczki - "mokrą" karme. Wiec suchej karmy - oczywiscie rozmiekczonej w wodzie - zduszonej na papke probowalismy jej zastapic jedno podanie dziennie.. tzn. 3 "mokrej" i 1 "suchej" - rozmiekczonej.. po paru dniach pojawila sie rzadka kupa. Karma to Royal Canin dla szczeniakow i suk karmiacych.. po paru dniach, znow wrocilismy wyłącznie na karme "mokra". Kupa wrocila do normy.. Wiec sprobowalem podawac inna karme (wybor padl na BRIT CARE MINI GRAIN-FREE PUPPY LAMB - z powodu wielu pozytywnych opinii..). Zaczelismy dodawac juz w mniejszej ilosci (np. 5-10 kulek do mokrej karmy) raz dziennie.. niestety przy takiej ilosci znow robi sie kupa rzadsza.. i teraz.. nie wiem czy probowac inne karmy.. chciałbym wprowadzic żywienie jakies bardziej wartosciowe niz to co wyzej wspomnialem.. ale jak to zrobic?? z czym najlepiej karmy sprobowac? moge prosic o jakies wkazowki?
PS. Druga sprawa jest to ze strasznie łapczywie je.. wyglada jaby chciala na raz pochlonac caly talerzyk lub miskę.. jak najwieksze ilosci bierze do pyska i przełyka jak "indor"
Shih-tzu - żywienie, sucha karma, problemy w doborze, łapczywe jedzenie
Witam Ponownie.
Po dłuzszym czasie.. jako ze nie dostalem zadnej odpowiedzi, postaram sie sam odpowiedziec (bo moze komus sie przyda)
Odnosnie tolerancji karmy: w naszym wypadku karma BRIT CARE LAMB&RICE PUPPY załatwiła sprawę. Wszystko sie unormowało tak więc ja polecam
Pozdrawiam
Po dłuzszym czasie.. jako ze nie dostalem zadnej odpowiedzi, postaram sie sam odpowiedziec (bo moze komus sie przyda)
Odnosnie tolerancji karmy: w naszym wypadku karma BRIT CARE LAMB&RICE PUPPY załatwiła sprawę. Wszystko sie unormowało tak więc ja polecam
Pozdrawiam
-
- Informacje
-