suche karmy a witaminy,jak jest naprawdę
nurtuje mnie tylko jedno pytanko przy której firmie produkującej suche karmy tak naprawdę nie powinno się stosować witamin...tak naprawdę to wszyscy producenci zapewniają że przy ich karmie nie ...ja karmię psice różnymi karmami bo jedną po kilku miesiącach się nudzi i jakoś sama po jej wyglądzie i zachowaniu staram się stwierdzic czy trzeba witamin czy nie jak dotychczas stosowałam witaminki przy purinie dog chow,brit a nie stosowałam przy royal canin,bosch,acana...ale jak być powinno naprawdę?
Na takie pytanie jest bardzo często jedna odpowiedź: Niech ustali to lekarz prowadzący psa, i takie rozwiązanie jest rzeczywiście najlepsze. Myślę, że do RC witamin nie trzeba, do Puriny DC i Brita raczej bym dodawała, do Boscha chyba też. Co do Acany to nie wiem, rózne padały odpowiedzi i zależało to od konkretnego psa. Najpewniej jednak jak wet psa zbada i stwierdzi sam.
Pozdrawiam
Ania i koty
Pozdrawiam
Ania i koty
psisko ma dobrą kondycje i lniącą sierść,dobrą kondycje i prawidłową wagę,pytanie zadałam bo jestem ciekawa jak to jest z opisami karm przez producentów,do weta też chodzimy i jest oki wiem że moja suka musi więcej witaminek dostawać bo jest bardzo aktywna a pozatym jest wybredna i nawet najlepsza karma jej się szybko nudzi i nawet jeśli ją ze smakiem jadła na początku to po miesiącu nie chce jej ruszyć więc pytam na zapas troszkę bo muszę dośc często zmieniac jej karmę,więc i tak w domku mam zawsze jakieś witaminki i kilka worków różnej suchej a tą którą się przejadła karmię okoliczne psiaki,uszczęśliwiam somsiadów,psa z pracy męża który jest psem stróżującym i przyjacielem mojej suni i mam nadzieje że na emeryturze będzie u mnie w domku
-
- Informacje
-