Świńskie uszy, kurze łapki etc... z chrząstką

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

23 września 2009, 18:47

Hej mój pies ma zalecone do jedzenie świńskie uszy, kurze łapki itp wszystko co ma chrząstkę i jest galaretowate. Ma to pomóc stawom i ogólnie (pies ma francuza)

Jako że się na tym nie znam to może mi ktoś wypisać co z oferty krakvetu się nada? A i jeszcze jedno... jakie świńskie uszy są lepsze - suszone czy wędzone?

Pies je karme Acana Pacifica i jest to labrador
Chefrenek

24 września 2009, 08:23

Anonymous pisze:Hej mój pies ma zalecone do jedzenie świńskie uszy, kurze łapki itp wszystko co ma chrząstkę i jest galaretowate. Ma to pomóc stawom i ogólnie (pies ma francuza)

Jako że się na tym nie znam to może mi ktoś wypisać co z oferty krakvetu się nada? A i jeszcze jedno... jakie świńskie uszy są lepsze - suszone czy wędzone?

Pies je karme Acana Pacifica i jest to labrador
A nie lepiej ugotować galaretkę z kurzych łapek albo podawać preparat na stawy np. arthroflex.
Awatar użytkownika
Robert A.

24 września 2009, 14:45

Lub Arthrofos forte :)
Chefrenek

24 września 2009, 16:18

Robert A. pisze:Lub Arthrofos forte :)
Hehe to też może być. :wink:
pianistka

03 października 2009, 18:13

Te wędzone "uszy" i "łapki" mają jedną wadę, zawarte w takich rzeczach konserwanty skutecznie wytrącają minerały z organizmu.
Dodatkowo kurze łapki pies może dostawać ale musisz wyjąć większe kostki albo łapki przemielić - przemielone są o wiele lepiej i szybciej (pies ma b.krótki układ pokarmowy) przyswajalne.
Gość

03 października 2009, 22:32

W wędzonych uszach i łapkach nie ma konserwantów (może w suszonych są nie wiem) po za tym pies świetnie poradzi sobie z łapkami i niczego z nich nie trzeba wyciągac. I jeszcze jedno bardzo krótki przewód pokarmowy to ma kot i inni mięsożercy absolutni, pies jest zwierzęciem wszystkozernym i jego układ pokarmowy jest dośc długi.
Gość

04 października 2009, 16:57

Moj pies (labradorek) z lapkami sobie radzi bez problemu a smakują mu jak malo co.
ODPOWIEDZ
  • Informacje