Tłuszcz drobiowy
Miałam sukę uczuloną na drób (badana rezonansem) i jeszcze na parę innych rzeczy. Poszukiwałam wtedy karmy również bez tłuszczy drobiowego, co było dość ciężką sprawą. Tak więc zdecydowałam się na karmę "z tłuszczem drobiowym" i o dziwo...nie było żadnych uczuleń. Jednak cięzko mi stwierdzić czy nie była to przypadkiem sprawa osobnicza.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Myślę podobnie. To tak jak z tym hydrolizatem dla alergików. Jedne mają się świetnie inne nawet to uczula.Robert A. pisze:Zdania sa podzielone nawet wśród naukowców,a według mnie to zalezy od danego organizmu ,jeden poradzi sobie z tłuszczem i nie uczuli go,a drugi nie,ale mogę się mylic w tym konkretnym temacie.
-
- Posty:3474
- Rejestracja:12 listopada 2009, 20:36
Jeżeli tłuszcz zawarty w komórkach z których zbudowana jest tkanka tłuszczowa zwierzęcia nie zostanie dokładnie oddzielony od części skłądowych komórki - a tak w karmach jest (takie oddzielanie byłoby potwornie kosztowne).... daje w efekcie obecność w karmie białka drobiowego które dla alergika jest właśnie alergenem...
Odpowiedź jest więc prosta - uczulenie na kurczaka eliminuje go definitywnie z diety. Czym innym jest zła reakcja nie na samego kurczaka ale na to czym jest faszerowany za życia. W dzisiejszych czasach kurczak jest najgorszym syfem dla człowieka, dla zwierząt też sie nie nadaje do spożycia
Odpowiedź jest więc prosta - uczulenie na kurczaka eliminuje go definitywnie z diety. Czym innym jest zła reakcja nie na samego kurczaka ale na to czym jest faszerowany za życia. W dzisiejszych czasach kurczak jest najgorszym syfem dla człowieka, dla zwierząt też sie nie nadaje do spożycia
Isabelle30 jesteś pewna czy zgadujesz? -oczywiście to żart,dobrze,że to wyjaśniłaś.
W dzisiejszych czasach do każdego mięsa mozna mieć zastrzeżenia,jak nie faszerowane sterydami i antybiotykami to GMO ,do niedawna wyjątkiem była jagnięcina z Nowej Zelandii,ale jak jest teraz trudno powiedzieć.
W dzisiejszych czasach do każdego mięsa mozna mieć zastrzeżenia,jak nie faszerowane sterydami i antybiotykami to GMO ,do niedawna wyjątkiem była jagnięcina z Nowej Zelandii,ale jak jest teraz trudno powiedzieć.
-
- Posty:3474
- Rejestracja:12 listopada 2009, 20:36
Z wykształcenia jestem biolog immunolog
Tego typu kwestie są dla mnie jasne
Tego typu kwestie są dla mnie jasne
tez tak o tym myślałem że tłuszcz z kurczaka trudno oddzielić od miecha , więc jak ktoś ma psa faktycznie uczulonego na kury to szukajmy karmy bez takiego mięsa i tłuszczuisabelle30 pisze:Jeżeli tłuszcz zawarty w komórkach z których zbudowana jest tkanka tłuszczowa zwierzęcia nie zostanie dokładnie oddzielony od części skłądowych komórki - a tak w karmach jest (takie oddzielanie byłoby potwornie kosztowne).... daje w efekcie obecność w karmie białka drobiowego które dla alergika jest właśnie alergenem...
Witam,
tłuszcz drobiowy jest pozbawiony białka, a uczula zwierzęta białko z kurczaka. Jeżeli karma będzie monobiałkowa i nie będzie tam mięsa z kurczaka to śmiało można podawać pupilowi. Ja osobiście polecam Calibrę linia hipoalergiczna na łososiu lub jagnięcinie, my sobie co jakiś czas zmieniamy, polecona przez lekarza i naprawdę się sprawdza.
tłuszcz drobiowy jest pozbawiony białka, a uczula zwierzęta białko z kurczaka. Jeżeli karma będzie monobiałkowa i nie będzie tam mięsa z kurczaka to śmiało można podawać pupilowi. Ja osobiście polecam Calibrę linia hipoalergiczna na łososiu lub jagnięcinie, my sobie co jakiś czas zmieniamy, polecona przez lekarza i naprawdę się sprawdza.
-
- Informacje
-
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 27 gości