Trovet

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

06 września 2013, 17:14

Seiti pisze:Ktoś ma pozytywne doświadczenie z Trovetem hepatic? Cały czas się waham, a kasy ubywa...
Uważam , że Trovet zaczyna kombinować , podnosi ceny a obniża jakość . Przez dłuższy czas karmiłam mojego psa alergika karmą z dziczyzną . Ostatni zamówiony worek karmy ma inne granulki - ciemniejsze , mniejsze i śmierdzące mocznikiem , tak , że zapach pozostaje na rękach . Najgorsze , że pies dostał biegunki . Przestałam wierzyć w jakąkolwiek karmę - czy to weterynaryjną , czy bytową . Wszystko to świństwo i sama chemia !
Gość

06 września 2013, 20:05

Znam już przyczynę nietolerancji karmy Trovet VPD przez mojego psa . Otóż zmienił się producent i receptura - dla zainteresowanych strona - Trovet.com
Seiti

06 września 2013, 21:32

:cry: To pogrążam się w rozpaczy... niedługo fundusz się skończy. :(
Awatar użytkownika
Robert A.

07 września 2013, 12:34

Gość pisze:Znam już przyczynę nietolerancji karmy Trovet VPD przez mojego psa . Otóż zmienił się producent i receptura - dla zainteresowanych strona - Trovet.com
Tak natomiast konkretnie napisali co i dlaczego tak zmienili
SleepingSun

07 września 2013, 13:37

a BARF Seiti?
Seiti

07 września 2013, 13:46

Już pisałam, że po surowym Shena miała rozwolnienia. Nie ważne co dostała. Teraz tym bardziej jej nie podam, jak sensacje miała wcześniej.
dorota m

07 września 2013, 14:28

Seiti , zobacz jeszcze na Koebersa weterynaryjnego , są 3 rodzaje i jeden podaje się przy wszelkich problemach trawiennych, wątrobowych, trzustkowych itp. Tyle , że w składzie jest wołowina. ( Koebers Light)
dorota m

07 września 2013, 14:32

Jeszcze jest wersja Koebersa z jagnięciną i powinna się nadawać.
lallila1

17 września 2013, 06:44

Ja jestem załamana. Karmiłam psa Trovetem VPD, kilka dni temu zamówiłam chyba szósty z kolei worek u tego samego sprzedającego i... którąś noc z rzędu mam nieprzespaną, bo co chwilę kursuję z psem na dwór. Teraz rozumiem dlaczego, tylko nie mam już czym karmić tego swojego zwierza. Została mi do przetestowania karma z hydrolizatem rybim i konina, nawet po króliku i jagnięcinie sklepowej już się z niej leje :?
szafirka

17 września 2013, 08:17

to jestem w szoku,że Trovet spada na jakości i dzieją się takie rewolucje u waszych psów :shock:
dorota m - czy miałaś doświadczenie z tym Koebersem, sprawdził się u Ciebie?
Awatar użytkownika
Robert A.

17 września 2013, 13:59

Ja karmię Trovet DPD i dalej ta sama wysoka jakość od lat .
Tak jak ktoś napisał przy VPD zmienili proces technologiczny i skład i pewnie dlatego ten problem.
Gość

17 września 2013, 14:11

lallila1 pisze:Ja jestem załamana. Karmiłam psa Trovetem VPD, kilka dni temu zamówiłam chyba szósty z kolei worek u tego samego sprzedającego i... którąś noc z rzędu mam nieprzespaną, bo co chwilę kursuję z psem na dwór. Teraz rozumiem dlaczego, tylko nie mam już czym karmić tego swojego zwierza. Została mi do przetestowania karma z hydrolizatem rybim i konina, nawet po króliku i jagnięcinie sklepowej już się z niej leje :?
Ja też karmiłam Trovetem VPD i było ok. Po rozpoczęciu nowego worka nastąpiło rozwolnienie . Znalazłam powód - zmieniony producent i receptura . Otóż zamiast suszonej dziczyzny wprowadzono dziczyznę mrożoną i oprócz zwykłych ziemniaków dodano bataty . Nowa wersja ma mniejsze granulki i są okrągłe , nie owalne . Ta nagła zmiana spowodowała sensacje trawienne u mojego psa , ale po krótkim czasie wszystko wróciło do normy . Informacje na temat nowej wersji masz na stronie producenta - trovet.com .
Gość

17 września 2013, 14:23

Informacja producenta Trovet VPD -At present there is no (dried) venison meal of good quality available in Europe. Despite the fact this came just recently to our knowledge, we managed to find another producer who can produce our Hypoallergenic (Venison) dry according to our recipe. This producer processes material derived from venison based on fresh material. We are very happy with this solution because the continuity in the availability of Hypoallergenic (Venison) dry is guaranteed.

What is the same?
Of course, the basis of the product is still venison and potato and thus the functional properties of the ‘new’ Hypoallergenic (Venison) dry remain the same.

What is different?
The raw material obtained from venison is now no longer pre-dried but comes in frozen and based on fresh material. Potato now consists of a combination of normal and sweet potato. The shape of the kibble has in consultation with the producer because of a better manufacturability changed from an oval into a round shape.

All packages are marked with a label (see example in top of this letter) to bring to your attention the changed appearance of the product and the possible other taste sensation for the dog (both positive and negative). We are confident that the majority of the dogs will eat the new kibble to their satisfactory, but nevertheless want to point this ou
lallila1

30 września 2013, 07:39

U nas niestety nic nie przeszło. Pies nie dość, że nie toleruje karmy, to kręci nosem i jedząc ma minę jakby żarła suche siano, co zdarza nam się pierwszy raz w ciągu 15 lat (to golden i łyka wszystko jak pelikan) :roll: Żarcie więc jest dla mnie co najmniej podejrzane.
W międzyczasie przerobiłam jeszcze Exclusion z koniną, po której była sraczka stulecia.
Od 3 dni jedziemy na gotowanym mintaju z warzywami i ryżem. Szczęście na pysku.
Awatar użytkownika
Robert A.

30 września 2013, 08:42

To,że nie toleruje karmy to może ma problem zdrowotny i nie ma co zwalać winy na karme, poza tym napisałaś ,ze po exclusion miała też problemy
ODPOWIEDZ
  • Informacje