mam małego kundelka. zawsze dostawał ryż, chleb itp. oczywiście z czymś np z mięskiem. piesek ma już 3,5 roku ale ostatnie raz na pare dni zwraca obiad, nie jest to zatrucie bo zwróci tylko raz lub dwa i kąpletnie nic mu nie jest. nie zależy to od obiadu bo czasem nic mu nie jest a czasem po zjedzeniu tego samego zwraca. zastanawiam się czy nie karmić go tylko suchą karmą oczywiście wtedy będzie to lepsza-droższa karm itd. czy można małego domowego kundelka karmić tylko tym? czy to wystarczy? zwłaszcza że nigdy jeszcze nie żywiłam go tylko suchą karmą. zaóważyłam że tylko po chrupkach nigdy nie zwymiotował. poradżcie mi szybko.
PS przepraszam za błędy ort.
tylko sucha karma?
Możesz żywić psa tylko suchym. Nie ma żadnych przeciwwskazań. Od czasu do czasu wrzucisz mu jakiś rarytas- ja np daje sparzoną rybkę, ser biały, jajeczko (tzn żółtko) jakies ucho, itd.
Tylko jeśli psiur jadł głownie gotowane to zapewne będzie się trochę buntował przeciwko samemu suchemu, ale jak się uprzesz to dacie rade
Tylko jeśli psiur jadł głownie gotowane to zapewne będzie się trochę buntował przeciwko samemu suchemu, ale jak się uprzesz to dacie rade
Ja na twoim miejscu bym spróbowałabym karmić psa suchą karmą, ale dla psa to straszna monotonia, może raz w tygodniu rybka, mięsko, ryż, jajeczko i wtedy będzie ok ale jak chcesz sie przeżucić na suchą karmę to radze jakąś droższą a nie z supermarketu.
-
- Informacje
-