za chudy młody owczarek
-
moja suczka - owczarek niemiecki zjada przepisowe ilości karmy eukanuba dla swojej rasy i wieku (1,5 roku). jest okropnie chuda więc dodałam jej cały kubek. Cały dzień przebywa w ogrodzie, jet bardzo aktywna. Ile powinnam jej dawać i czy trzymać ją tylko na suchej karmie? czasem kupuję jej kości. Może powinna jeść warzywa??? będę wdzięczna za rady
Okropnie chuda, czy ...szczupła? Suki są drobniejsze niż psy, więc może sie Tobie wydawać, że jest chuda. Nie wiem, jak dziś /nie interesuję sie tym, mój pies nie jeździ na wystawy/, ale jakies 20 lat temu uważano, że psu winno byc widać dwa ostatie żebra. Mój ON-ek długowłosy też jest okropnie chudy, ale to widać dopiero, jak wyjdzie z kąpieli . Uważam, że nie ma rzeczy łatwiejszej, jak przekarmić psa i nie ma rzeczy trudniejszej, jak go przywrócić do normy.bemoliszon pisze:moja suczka - owczarek niemiecki zjada przepisowe ilości karmy eukanuba dla swojej rasy i wieku (1,5 roku). jest okropnie chuda więc dodałam jej cały kubek. Cały dzień przebywa w ogrodzie, jet bardzo aktywna. Ile powinnam jej dawać i czy trzymać ją tylko na suchej karmie? czasem kupuję jej kości. Może powinna jeść warzywa??? będę wdzięczna za rady
Dobrze było by odwiedzic weta i sukę odrobaczyć.
Kości nie moga stanowić podstawy pożywienia.
Spróbuj zmienić jej menu na świeżą karmę. To .....wychodzi taniej, niż Eukanuba . Świeże żarcie mego psa to:
gotowany ryż na wywarze z nóżek wieprzowych, szyj indyczych, serc, skrzydełek + warzywa. Po ugotowaniu porcjowany i zamrażony. Taka porcja wystarcza na tydzień czasu. Owszem jest to pracochłonne, ale kosztuje niewiele ponad 20 zet/tydzień, co daje w przeliczeniu na miesiąc 100 zet z groszami. Ponadto........świeżutkie i mniamuśne
A gdzie suplementacja diety? Nie samym białkiem, tłuszczami i węglowodanami pies żyje.szames pisze: Świeże żarcie mego psa to:
gotowany ryż na wywarze z nóżek wieprzowych, szyj indyczych, serc, skrzydełek + warzywa. Po ugotowaniu porcjowany i zamrażony. Taka porcja wystarcza na tydzień czasu. Owszem jest to pracochłonne, ale kosztuje niewiele ponad 20 zet/tydzień, co daje w przeliczeniu na miesiąc 100 zet z groszami. Ponadto........świeżutkie i mniamuśne
Aleście się ta suplementacją przejęli w żywieniu psa. Przepraszam, ale jestem z natury przekorny i zadam Wam pytanie - czy ....w swoim menu też tak dbacie ......o suplementację? : ? Założę się, że niejeden pies jada lepiej niż jego właścicielMajek pisze: A gdzie suplementacja diety? Nie samym białkiem, tłuszczami i węglowodanami pies żyje.
Oczywista, że moje psy jadają tak dobrze jak ja, o ile nie lepiej. Gdyby było inaczej miałabym poważne wyrzuty sumienia, a Ty nie?szames pisze:Przepraszam, ale jestem z natury przekorny i zadam Wam pytanie - czy ....w swoim menu też tak dbacie ......o suplementację? : ? Założę się, że niejeden pies jada lepiej niż jego właściciel
Gdyby mój pies jadał golonkę, którą ubóstwiam , a ja jego chrupki, miałbym wyrzuty, lecz póki jest odwrotnie - nie mam .
- maxymi
- Kontakt:
Po takim wyznaniu powinno się Tobą zainteresować Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami, a wszyscy forumowicze wysłać do wszystkich... Po wyglądzie psa nie widzisz, że coś jest nie takNie wiem, jak dziś /nie interesuję sie tym, mój pies nie jeździ na wystawy/, ale jakies 20 lat temu uważano, że psu winno byc widać dwa ostatie żebra. Mój ON-ek długowłosy też jest okropnie chudy, ale to widać dopiero, jak wyjdzie z kąpieli
Takie żywienie zastosuj sobie na miesiąc i zobaczymy czy jeszcze zdołasz się odezwać.gotowany ryż na wywarze z nóżek wieprzowych, szyj indyczych, serc, skrzydełek + warzywa. Po ugotowaniu porcjowany i zamrażony. Taka porcja wystarcza na tydzień czasu. Owszem jest to pracochłonne, ale kosztuje niewiele ponad 20 zet/tydzień
Zostaw doradzanie na temat żywienia komuś innemu, kto się na tym zna m.in. Robertowi A., który ładnie ujął w słowa Twoje popisy kulinarne
"...przepis na wersję biedę "
Jednynie ta Twoja rada była słuszna, ale dotyczy też Ciebie:
Dobrze było by odwiedzic weta i sukę odrobaczyć.
-
- Informacje
-