Zakazane ??
- sylwusiek2907
- Kontakt:
Marek bo takie jest życie. najlepiej karmmy się takiemi tabletkami o smaku marchwi
- middledream
- Kontakt:
A czy można piesowi dawać rzodkiewki, kalarepę, ogórka? Kalafiora i głąba z kapusty? Mój przepada za takimi przekąskami i nie mam serca mu odmówić chyba trafił mi się warzywożerny egzemplarz
- sylwusiek2907
- Kontakt:
Jeśli wcześniej o tym nie napisali to pewnie tak.
-
- Kontakt:
Nie chcę tu nikomu mieszać w głowach, ale w tym co napisała (zacytowała) Edyta jest sporo uogólnień.
Szczególnie jeśli chodzi o ziemniaki.
Jak zapewne większość z was wie, coraz większa rzesza producentów karm dla psów przestawia się na ziemniaki jako na źródło węglowodanów w karmach - czyżby zatem producenci typu Orijen czy Taste od the Wild się mylili?
Nie - nie mylą się - a psom owszem, nie należy podawać ziemniaków surowych, "w mundurkach", i oczywiście - mają być one niewielkim dodatkiem do mięsa, które ma być podstawą ich żywienia.
Jeśli podajesz psu ziemniaki - muszą być tłuczone (lub puree). Nie wolno podawać ich całych.
Szczególnie jeśli chodzi o ziemniaki.
Jak zapewne większość z was wie, coraz większa rzesza producentów karm dla psów przestawia się na ziemniaki jako na źródło węglowodanów w karmach - czyżby zatem producenci typu Orijen czy Taste od the Wild się mylili?
Nie - nie mylą się - a psom owszem, nie należy podawać ziemniaków surowych, "w mundurkach", i oczywiście - mają być one niewielkim dodatkiem do mięsa, które ma być podstawą ich żywienia.
Jeśli podajesz psu ziemniaki - muszą być tłuczone (lub puree). Nie wolno podawać ich całych.
Producenci karm coraz częściej zastępują zboża właśnie ziemniakami,ale min dlatego,że dobrej jakości zboża stają się coraz droższe.Cena ziemniaków jest znacznie niższa,jest to jeden z powodów(mody)na ziemniaki w karmach dla psów.
Np Biomil dalej opiera swoje karmy na zbożach,które produkuje sam dla siebie.
Np Biomil dalej opiera swoje karmy na zbożach,które produkuje sam dla siebie.
-
ziemniaki sa dla psa lepsze niz zboza, sa to latwiej przyswajalne weglowodany. i jedna wazna niezmiernie kwestia - ziemniaki nie maja wysoce uczulajacych bialek roslinnych