Pozdrawiam.
Nie można tego założyć - karma może zawierać czyste mięso bez kości i odpowiednie dodatki mineralno-witaminowe, a zawartość popiołu będzie taka sama. Zresztą mączek mięsno-kostnych o ile wiem nie wolno stosować w żywieniu zwierząt, jedynie w celach nawozowych i to tylko ze sztuk dopuszczonych do spożycia przez ludzi. Gorszej jakości mogą stanowić paliwo alternatywne np. w elektrowniach.Liwia pisze:Ata, czy mozna zatem zalozyc ze wiekszosc popiolu jest pochodna w glownej mierze kosci zawartych w karmie? Czyli niemal wprost wyliczyc ile kosci bylo w surowcu a wynik nie bedzie obarzony wielkim bledem?
Widziałaś gdzieś to napisane , bo wdaje się zbyt piękne, żeby było prawdziwe. Ograniczenia o których mówisz na pewno są w paszach zwierząt konsumpcyjnych (a i to niekoniecznie przestrzegane - była jedna czy druga afera z importem mączki z czegoś tam (owiec o ile pamiętam) jako paszy dla drobiu), ale niekoniecznie psów. Poza tym chyba zależy od kraju. Na pewno nie jest tak pięknie w gorszych karmach USA - ale tam jest przynajmniej zdefiniowane co oznacza mięso, a co produkty pochodzenia zwierzęcego itp. Nie wiem jakie są przepisy kanadyjskie. Ani co oznaczają produkty pochodzenia zwierzęcego w karmach dla psów.ATA pisze: . Zresztą mączek mięsno-kostnych o ile wiem nie wolno stosować w żywieniu zwierząt, jedynie w celach nawozowych i to tylko ze sztuk dopuszczonych do spożycia przez ludzi. Gorszej jakości mogą stanowić paliwo alternatywne np. w elektrowniach.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 46 gości