zmiana karmy

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

mispuch

14 sierpnia 2006, 21:31

witam wszystkim jestem szczesliwym wlascicielem 13 miesiecznego Malamuta i chcialbym zmienic mu karme na bardziej energetyczna wczesniej byl karmiony Acana a teraz jest na Arionie nie wiem czy to nie za wczesnie zeby cokolwiek zmieniac czy zostac na tej karmie nawet nie wiem na jaka moglbym zmienic goraco pozdrawiam
Awatar użytkownika
leda

15 sierpnia 2006, 11:02

j ana twoim miejscu zostałabym jeszcze na karmie dla juniorów,a karmy o podwyższonej energetycznośći dla psów aktywnych juniora jeszcze nie widziałam,a każda zmiana karmy to dosypywanie do starej karmy nowej i powoli przechodzenie na nową robi się to w przeciągu 7 dni, co dziennie daje się coraz większą porcje nowej a coraz mniejszą starej karmy aż do zupełnego zastąpienia
DamaKier
Kontakt:

18 sierpnia 2006, 21:20

A na karmie nie pisze do ilu miesięcy należy ją podawać?

Jeśli chodzi o wybór karmy wysokoenergetycznej, to ja chyba powróciłabym do Acany, w Arionie 3 pierwsze pozycje to ryż, kukurydza i pszenica- a to nie świadczy najlepiej. Dla psów aktywnych to Acana Premium Deluxe

Pozdrawiam

Ania i koty
ODPOWIEDZ
  • Informacje