Witam wszystkich,
poczytałam trochę forum i mam duży dylemat Confused
Mam owczarka niemieckiego, sukę w wieku 9 lat. Trzyma się dobrze jak na swój wiek i chciałabym żeby tak było jak najdłużej. Od kilku lat jest na karmie RC. Zaczynałam od ROYAL CANIN German Shepherd teraz ROYAL CANIN Maxi Mature. Jednak zmartwiła mnie opinia o karmach RC i zastanawiam się czy zmieniać.
Co myślicie? Może NUTRA GOLD Senior Dog?
Z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam
Zmiana karmy u starszego psa.
Trudno powiedzieć ja zawsze powtarzam,że nie ma mądrych w tym temacie.Mogę opisać przykład mojego 18,5 letniego seniora(owczarek/lablador mix ).
Od 9 lat karmię Go karmami z jagnięciną (zdecydowanie wybieram karmy mniej tłuste) baaardzo dbam o jego linię,nie dopuszczam do nadwagi kontrolując jego kg.Dostaje profesjonalne wsparcie stawów i tran w kapsułkach przez całe życie,a od 4 lat żeń szeń i taurynę to by było na tyle
Pozostałe psiaki 2 File Brasileiro i Tosa Inu są za młode ,żeby opisywać ich żywienie
Od 9 lat karmię Go karmami z jagnięciną (zdecydowanie wybieram karmy mniej tłuste) baaardzo dbam o jego linię,nie dopuszczam do nadwagi kontrolując jego kg.Dostaje profesjonalne wsparcie stawów i tran w kapsułkach przez całe życie,a od 4 lat żeń szeń i taurynę to by było na tyle
Pozostałe psiaki 2 File Brasileiro i Tosa Inu są za młode ,żeby opisywać ich żywienie
A może Biomill dla seniorów? Od tygodnia karmię psa Biomillem i nie mogę jeszcze nic konkretnego powiedzieć na własnym przykładzie, ale przygotowując się do zmiany karmy przesiedziałem wiele godzin przed monitorem czytając o Biomillu i wersja Senior jest wychwalana na najrozmaitszych forach, może akurat nie polskich, bo tu głównie omawiana jest cena tej karmy. No właśnie, gdybyś zastanawiała się nad Biomillem, to dokładnie porównaj dawkowania, bo cena na pierwszy rzut oka powala, a w praktyce wychodzi, że to karma nie tak znowu dużo droższa. Senior ma też opakowania 3 kg, więc na sprawdzenie akurat. Przestawiałem psa na Biomill z karmy naprawdę bardzo wysokiej klasy [Nutram], a i tak parę razy dano mi do zrozumienia, że to przesiadka z fiata do mercedesa. Tak więc moja propozycja to Biomill Senior.
I mały off do Roberta A. Mój wet i przedstawiciel Biomilla [specjalista od żywienia zwierząt] powiedzieli mi o algach to samo, co Pan. Czyli przy Biomillu to mniejsze dawki i góra miesiąc.
I mały off do Roberta A. Mój wet i przedstawiciel Biomilla [specjalista od żywienia zwierząt] powiedzieli mi o algach to samo, co Pan. Czyli przy Biomillu to mniejsze dawki i góra miesiąc.
-
- Informacje
-