Dr . Jarku prosze o pomoc . Roki 8 lat jest na insulinie od stycznia Lente Wos 80 j.m/ml
wczoraj dowiedziałam sie w grudniu została wycofana z produkcji
roki dostawał rano 6j.m. w strzykawce 2 mg
wieczorem 3 j.m
cukier super do 100
czy jest jakis odpowiednik lub czym mozna ja zastapic??
Insulina Lente Wos -wycofana
Właśnie odbiłem się od tej samej ściany - w hurtowniach brak.
W aptekach zamiennika nie chcą podać - boją się odpowiedzialności chyba.
AZ
W aptekach zamiennika nie chcą podać - boją się odpowiedzialności chyba.
AZ
no własnie ,mam ostania ampułke i nie wiem co dalej ......jade do weta na nastepny tydzien nie wiem co wymysli czym ja zastapi
-
Podaj swoje dokładne namiary to dr Jarek pojedzie do ciebie i zawiezie ci lekartswo...
Jak to masz zrobić? Pójść dziś do weta po receptę na insulinę innej firmy. Przerasta cię to?
Jak to masz zrobić? Pójść dziś do weta po receptę na insulinę innej firmy. Przerasta cię to?
nie przeraza mnie to ...jestem umuwiona w wetem ale przeraza mnie zmiana insuliny na inna ..czy bedzie dobrze działac
Insuline Lene Wos możesz zamienić na Mixtard 30 ,jest jeszcze 50 ale nie polecam , 30 jest "łagodniejsza "gosia11222 pisze:Dr . Jarku prosze o pomoc . Roki 8 lat jest na insulinie od stycznia Lente Wos 80 j.m/ml
wczoraj dowiedziałam sie w grudniu została wycofana z produkcji
roki dostawał rano 6j.m. w strzykawce 2 mg
wieczorem 3 j.m
cukier super do 100
czy jest jakis odpowiednik lub czym mozna ja zastapic??
Nie przechodz czasem na Coninsulin ,obserwuje się ,ze niestety zwierzaki na tej wieprzowej insulinie nie "idą".
bardzo dziekuje za odpowiedz , własnie miałam wiele obaw jesli chodzi o insuline Coninsulin ,własnie ze na niej zabardzo ;;Nie pujdzie :: Ntomiast Lente wos była super odprazu fajnie sie dopasowało dawki ..Jeszcze raz bardzo dziekuje jade do weta we wtorek i napewno to z nim skonsultuje
Lente i Mixtard to "stare "insuliny ludzkie ,ktore o dziwo nie tylko przez ludzi ale i psy sa bardzo dobrze tolerowane , Ale tak w naszym kraju jest ,ze to co dobre to jest wycofane a te "nowości " często zawodzą .Sugerując się ludzkim leczeniem to własnie Mixtard 30 jest najlepszym zamiennikiem Lente . Skonsultuj to dokładnie z lek, wet .
Nie znam ceny ale zapewne będzie zbliżona do Lente Wo-s .Powodzenie i pisz jakie decyzje we wtorek .
Nie znam ceny ale zapewne będzie zbliżona do Lente Wo-s .Powodzenie i pisz jakie decyzje we wtorek .
dzieki Agis napewno dam znac ,Cos mi sie wydaje ze ta insulina chyba ok 100 zł z tego co pisze na necie i chyba nawet jeszcze mniejsza ampułka niz Lente wos ,no nic zobaczymy ,wet mi załatwił jeszcze 2 ampułki Lente Wos a potem zmiana .Mam nadzieje ze Roki to przetrzyma wszystko bo jest coraz gorzej ,nazbierały sie wszystkie choroby świata ,
ja zastąpiłbym ja Mixtard 30 lub Caniculinem . 99 % zwierząt na tym prowadzę i jest super. Nie wiem dlaczego macie takie uprzedzenia , ale działa na prawdę dobrze. A jak przy każdej insulinie można i przy niej obserwować brak odpowiedzi. Niestety te stare insuliny ludzki będą zanikać. Taka jest kolej rzeczy.
Dr Jarki tak zdecydowalismy ze przechodzimy na Mixtrad 30 ..za dwa tygodnie bo mam jeszcze 1,5 ampułki Lente
Dr mam pytanie jaka igła byłaby najlepsza do pena chodzi mi o rozmiar , i jak przeliczyc dawki skoro Roki dostaje Lente
6 jedn czyli 0,6 mg rano w strzykawce 2 mg
3 jedn wieczorem
i odnosnie pena cze moge go dostac w aptece z mixtratem czy musze kupic sama
Dr mam pytanie jaka igła byłaby najlepsza do pena chodzi mi o rozmiar , i jak przeliczyc dawki skoro Roki dostaje Lente
6 jedn czyli 0,6 mg rano w strzykawce 2 mg
3 jedn wieczorem
i odnosnie pena cze moge go dostac w aptece z mixtratem czy musze kupic sama
no i mam obawy jak to znowy bedzie, czy labek bedzie sie denerwował jak bede penem wstrzykiwac ! kurcze czuje ze zaczynamy znowu nauke od nowa a tak fajnie szło na Lente -moze tak mi sie wydaje ze poprostu prosciej
troszkę zaczynacie od nowa i niestety trzeba obserwować jak przy zaczynaniu leczenia . Igły jak najcieńsze ale trzeba pamiętać , że im cieńsza to po zastrzyku trzeba chwile czekać aby cała porcja insuliny została wstrzyknięta , zaleta jest zaś , że im cieńsza tym mniejsze odczyny po kłuciu. Zacznijcie od takiej samej dawki ściśle śledząc poziom cukru we krwi.
Dr czy na penie zaznaczam te same jednostki czyli 6 i 3 czy tam jest to inaczej przeliczane
narazie dla mnie to czarna magia
narazie dla mnie to czarna magia