rozjeżdzające się łapy u młodego labradora

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

15 stycznia 2007, 18:28

Jarek pisze:W krakvecie nas pracuje dużo, staramy się wszyscy podobnie postępować choć mamy wąskie specjalizacje.
Doktorze, mógłby Pan przybliżyć który z lekarzy w czym specjalizuje się w Krakvecie?
whiskey

16 stycznia 2007, 10:49

dziękujemy Panie Doktorze :)
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

16 stycznia 2007, 11:22

oczywiście , że napiszę , każdy z nas automatcznie w pierwszym rzędzie musi być internistą:

dr. Kobiałka - internista, specjalista chorób psów i kotów, kończy specjalizacje chirurgiczną więc: Chirurgia twarda i miękka, radiologia, położnictwo i ginekologia

dr.Chwastowki- internista, kończy specjalizacje chorób psów i kotów, dermatologia zwłaszcza testy alergiczne

dr.Chwastowska - internista specjalista chorób psów i kotów , kardiolog zwierzęcy.

dr. Komenda - internista w trakcie specjalizacji chorób psów i kotów , okulista zwierzęcy

dr. Adamska ( Lasek) - internista nie określona specjalizacja choć widzę , że powoli zawężają się jej zainteresowania, dobrze orientuje się w okulistyce, endokrynologii.

dr. Dyląg - internista zmierza w kierunku specjalizacj dermatologia.

dwie w miarę świeże osoby:

dr. Świdrak - Karbownik - internista

dr. Motyka - internista

tech. wet. Waradzyn - asystent chirurgiczny, radiologiczny bardzo dobry laborant.

mgr zootechnik Muszyńska - astsystent chirurgiczny, radiologiczny , bardzo dobry laborant.

mgr. zootechnik Peczkis, Piasecka, Pawłowska, Synowiec - specjaliści ds. żywienia zwierząt i obrotu detalicznego.

mgr inż. Zębala - zarządca i menager firmy Krak-vet

no i ja czyli Orzeł - internista, specjalista chorób psów i kotów, kończe specjalizacje chirurgii zwierząt czyli chirurgia twarda, miękka, techniki obrazowania czyli Rtg, Usg, laparskopia, endoskopia, pasją moją jest przede wszystkim ortopedia.

Tyle o nas ale ogólnie naszą pasją są zwierzęta i weterynaria. Oczywiście w jednych działach jesteśmy lepsi w innych gorsi. Nie można być specjalistą od wszystkiego. Wyszkolenie specjalisty jest bardzo, bardzo drogie więc nie możemy wszyscy na kursy i szkolenia jeździć stąd podział - nieprzymuszony tylko skierowny na nasze pasje na to co w szczególności nas pociąga w naszej pracy. No i najważniejsze staramy się siebie wzajemnie uzupełniać. Działający jednolicie taki twór jest najbardziej wartościowym dla potencjalnych naszych pacjentów.

To tyle smochwał. Część tych odpowiedzi konsultuję z moimi koleżankami i kolegami , bo nie jestem omnibusem, także nie myślcie państwo , że jestem wszechwiedzący, to dzieki nam wszystkim to Forum żyje i tętni swoim życiem.
Awatar użytkownika
boguś

16 stycznia 2007, 13:35

Whiskey i u kogo byłeś :?:
whiskey

16 stycznia 2007, 20:00

a ja mam jeszcze takie pytanie - czy w Krakvecie można wybrać lekarza do którego się chce wejść?bo jak mysmyprzyjechali z naszym labkiem to czekalismy w kolejce - przyjmowalodwoje lekarzy i ktory byl wolny - do tego sie wchodzilo, a jakbysmy chcieli do Pana Panie Doktorze?
Gość

16 stycznia 2007, 23:34

Można sobie wybrać bez problemu. Często jest tak, że komuś z kolejki nie zależy na wizycie u konkretnego lekarza i wtedy go przepuszczasz po prostu. A najlepiej wziąć grafik dyżurów i podjechać do lecznicy w N. Hucie (tam zawsze jest jeden lekarz) wtedy, kiedy przyjmuje interesujący nas lekarz.

Dzięki Doktorze, teraz wiadomo do kogo z jakim problemem najlepiej podejść, bo wiadomo, że nie można się specjalizować we wszystkim.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

16 stycznia 2007, 23:58

dąymy do wprowadzenia systemu numerków , ale to jescze sprawa kilku tygodni do poszczególnych lekarzy
Gość

17 stycznia 2007, 05:50

jak wet się na czymś nie zna to powinien cię skierować do innego ze swojej lecznicy,a nie badać wzrokiem
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

23 stycznia 2007, 11:24

jestem za i staram sie sam tak postępować.
ODPOWIEDZ
  • Informacje