wirusowe zapalenie jelit

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
marta1987

03 kwietnia 2012, 01:27

witam byliśmy wczoraj u weterynarza piesek dostał kroplówkę i antybiotyk nie wymiotuje już pan doktor powiedział że jeżeli do jutra do południa nic sie nie będzie działo to mam mu ugotować mięsko mówił o indyku u mnie na osiedlu nie ma typowych piersi z indyka czy np mogę mu ugotować piersi z kurczaka ? i czy mam mu to zmiksować czy w małych kawałkach podawać ?
SleepingSun

03 kwietnia 2012, 06:27

jak nie ma indyka to nie ma chyba wyjścia. Ja bym zaczęła podawać zblendowanego kurczaka z wodą w której się gotował (jeśli nie jest tłusta!). Tak robiłam jak Kori wszystko wymiotowała i nic przez nią nie przechodziło. Potem możesz dawać malutkie kawałeczki i obserwować czy się nie pogarsza. Są też takie saszetki RC convalescence (w formie proszku) wysokoenergetyczne, dobrze przyswajalne - możesz zapytać o to weta, świetne to będzie żeby psiaka odżywić minimalizując ryzyko sensacji żołądkowych.
Awatar użytkownika
marta1987

03 kwietnia 2012, 08:49

wielkie dzięki za odpowiedź :)
ania05

03 kwietnia 2012, 10:40

Jak mój pies miał nosówkę i tez wymiotował nawet łyk wody to ugotowałam właśnie filet z kurczaka i dawałam mu mikro kawałeczki ,dosłownie przezroczyste skrawki co godzinę i wtedy nie wymiotował ,strawił i wszystko dobrze się skończyło .
Awatar użytkownika
marta1987

03 kwietnia 2012, 15:28

dzisiaj miał rano biegunkę ale nie było tam krwi tylko biegunka i teraz nie wiem nie dałam mu nic do jedzenia bo się boję że mu zaszkodzi jak myślicie bo ja nie wiem czy mu trochę dać czy lepiej zaczekać aż wszystko minie wieczorem jedziemy do weta na zastzry i nie wiem co mam robić.
ania05

03 kwietnia 2012, 17:09

Poczekaj do wizyty ,niech wet zadecyduje .
ODPOWIEDZ
  • Informacje