Maniuś wraz z Tiffką opiekują się nową lokatorkę

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Kasia i Maniuś

19 listopada 2008, 19:23

Tiger_ pisze:
Kasia i Maniuś pisze:Umaszczenie Tiffki

Obrazek

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Jeju ......podmieniłaś kota ?!
Natychmiast mów mi tu co zrobiłaś z czarną jak heban , długowłosą Tiff !!!!!!!!!!!!! :wink: :lol: :wink:

Chorobcia myślałam, że się nie kapniesz :wink:

Troszeczkę się poprzeziębiały. Po prostu Maniek przyniósł zaziębienie od weterynarza, a my z Tiffką złapałyśmy od niego. A tak na poważnie mam nadzieję, że już im przeszło. Niestety planowaną na piątek sterylkę odwołałam :( ponieważ niby Tiffka skończyła brać antybiotyk, ale w domu jeszcze jest choroba. Jak również od dwóch tygodni ja siedzę w domu na L-4 i niestety muszę zrezygnować z zaplanowanego na przyszły tydzień urlopu. Teraz to już chyba dopiero po nowym roku (ja urlop mogę brać po 20-tym :( ), a po drodze są jeszcze święta.

Aby tak nie było, że tylko o chorobie: Tiffka stała się jedną wielką gadułą. Jak tylko nie śpi to chodzi i gada i dopomina się o głaskanie (nie patrząc, że jest 3-cia nad ranem :twisted: ). Oczywiście szaleje z zabawkami, jak również z Mańkiem. Czasem tak ganiają się po mieszkaniu, że jeden wielki ubaw (najczęściej ona gania Mańka i wygląda jakby dawała mu łomot). Pufczenie Tiffki zdarza się już bardzo rzadko, po prostu sporadycznie. Natomiast obydwoje są bardzo zazdrośni o głaskanie, choć chyba bardziej Tiffka. Jak ją głaszczę i w tym momencie przyjdzie do nas Maniek, to zaraz zaczyna go gonić i właśnie pufczeć. A Maniek nie toleruje np. wspólnego ich głaskania (jedno jedną ręką, drugie drugą). Tak na zakończenie od wczoraj trzy czy cztery razy Tiffka jak się myłam (oczywiście jak zamknę się sama w łazience od razu jest drapanie w drzwi i miauczenie - Tiffki, jak ona wejdzie zaraz to samo zaczyna Maniek :twisted: więc jak jestem sama z nimi robię to przy otwartych drzwiach) stanęła na łapce tylnej opierając się przednimi o wannę i chciała zajrzeć do wanny. Byłam z niej taka dumna. Spróbuję zrobić zdjęcie, ale nie wiem czy się uda, gdyż ona robi to w momencie kiedy ja biorę prysznic.

Izo dziękuję za życzenia, a serducho Ty wcale nie masz mniejsze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Iza-Erin
Kontakt:

19 listopada 2008, 22:35

Kasiu, cieszę się, że twoje kociaki mają się lepiej.
Ty również zdrowiej.

O wielkie dzięki za banerek Klemensika.
Możesz mi podpowiedzieć, jak go wkleiłaś?
Awatar użytkownika
Kasia i Maniuś

19 listopada 2008, 22:40

Izo adres do banerka

Obrazek

Na drugiej stronie wątku jest:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=80 ... c&start=15
Iza-Erin
Kontakt:

20 listopada 2008, 07:57

Dzięki, udało się! :D
Awatar użytkownika
Amika

20 listopada 2008, 08:11

W podpisie wątek, w którym możecie zobaczyć dwójkę moich podopiecznych dla których szukam domu

Na początku października Jarek nakazał mi usunąć poprzedni banerek :evil: , mam nadzieję, że ten trochę pobędzie
Awatar użytkownika
Kasia i Maniuś

20 listopada 2008, 08:35

Amika pisze:W podpisie wątek, w którym możecie zobaczyć dwójkę moich podopiecznych dla których szukam domu
Kochana na bieżąco śledzę historię Twoich nowych podopiecznych. :lol: :lol: :lol: i trzymam kciuki
Awatar użytkownika
Kasia i Maniuś

21 listopada 2008, 15:07

Cóż udało mi się zrobić zdjęcie Tiffce jak zaglądała do wanny

Obrazek

Niestety chciałam zrobić jej też zdjęcie jak bidulka stoi na jednej nóżce, ale padła mi bateria w aparacie :twisted: :twisted: :twisted: Cóż może następnym razem.
Awatar użytkownika
ania1985

21 listopada 2008, 15:19

o jaka kochana ona jest:) chyba we wlasnym wreszcie domu moze spokojnie zapomniec o braku łapeczki:) Kasia ta fotka z Obydwoma na kolanach fajowa- jakbys nie napisala ze na siebie pufcza mozna by pomyslec ze sie bardzo lubią:)
Awatar użytkownika
Kasia i Maniuś

21 listopada 2008, 17:16

Ja utrzymuję, że zachowują się jak rodzeństwo: czasem zgoda, a czasem łomot albo delikatne zaczepianie, jak na załączonych obrazkach

Obrazek Obrazek Obrazek
Iza-Erin
Kontakt:

22 listopada 2008, 11:29

Kasiu, super fotki!
A to świecące oko - rewelka! :lol:
Awatar użytkownika
Kasia i Maniuś

04 grudnia 2008, 20:30

Witam Wszystkich;
Niestety dziś nie piszę z dobrymi wiadomościami - jak to Tiffka dogaduje się Mańkiem, jak razem się bawią, jak stoją w kolejce do miski, albo do miziania :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Niestety przy "okresowych" badaniach (we wtorek) lekarka wyczuła guzek koło nerki. Wczoraj dr Jarek wykonał USG i powiedział, że dopóki nie zobaczy morfologii to może mi powiedzieć, że to qoooo. Kiedy wykonano morfologię, dostałam "wyrok" :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Tiffka ma silną anemię, która wskazuje na to, że guzek to rak. Jutro ma odbyć się zabieg. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Dr ostrzegła mnie, że nie ma dużej szansy przy takiej anemii. Co ja mam zrobić zgodziłam się na zabieg, a tak bardzo boję się, że jutro jej już nie przytulę :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:, że nie przywita mnie przy drzwiach i rankiem w łazience, że nie usłyszę już jej nocnego skrzeczenia :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Bidulka chyba wyczuwa, że coś się dzieje, bo leży przytulona do mnie (nigdy tak nie było) :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Jej ostatnia morfologia:
- Leukocyty: 1,7
- Erytrocyty: 5,08
- Hemoglobina: 5,3
- Hamatokryt: 23,0
- Płytki: 168
- MCV: 45
- MCH: 10,5
- MCHC: 23,1

Mam do Was gorącą prośbę: trzymaliście kciuki za jej dogadanie się Mańkiem, błagam trzymajcie za nią jutro kciuki
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2008, 23:15 przez Kasia i Maniuś, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Amika

04 grudnia 2008, 20:48

Kasiu nie wiem jak Cię pocieszyć, brak mi słów. Musisz wierzyć, że wszystko się uda.

Z całej siły trzymam kciuki Tiffi i za udany zabieg ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Daffodil

04 grudnia 2008, 21:14

Kasiu jestesmy z Wami. MUSI SIE UDAC!!!!
Iza-Erin
Kontakt:

04 grudnia 2008, 21:18

Kasiu, Ty już to wiesz, ale ja też bardzo mocno trzymam kciuki za Tiffkę :)
Awatar użytkownika
Kasia i Maniuś

04 grudnia 2008, 21:22

Dziękujemy
ODPOWIEDZ
  • Informacje