to chyba uzależnienie do niezdrowego jedzenia ja też lubię Mc syn tam jedynie frytki chętnie zjadaK@rOLcI@ pisze:mnie też smakuje żarcie w McDonald's i pizza ale jakbym to miała jeśc na codzień, to pomijając tycie to jeszcze bym pewnie wylądowała w spzitalu z chorobą żoładka albo gorzej. To że lubia nie znaczy, że jest dobre. Zazwyczaj nam samkuje to co jest złe. Raz kiedyś to ok. ale na codzień zmien diete
moja kotka i reszta
-
Tutaj też już wielokrotnie były rozmowy o karmach. I wcale nie muszą to byc drogie karmy.
My ostatnio kupujemy naszym kiciom smakołyki. Hans jest ich największym wielbicielem. Rano staje na tylnych łapkach, zapiera się o blat i drze się wniebogłosy- śmieję się, ze to taki głodowy krzyk.
My ostatnio kupujemy naszym kiciom smakołyki. Hans jest ich największym wielbicielem. Rano staje na tylnych łapkach, zapiera się o blat i drze się wniebogłosy- śmieję się, ze to taki głodowy krzyk.
już kapke lepsza jest karma z Rossmana - takie ma rożowe i białe saszetki, ta winstona w saszetkach też ciut lepsza. Podobno wTesco jest jakas dobra i tania karma ale ja nie pamietam nazwy i sama chetnie sie dowiem, bo nie wiem czy w naszym Tesco jest. Możesz tez zamaist saszetek kupic mieska drobiowego, plasterek wołowinki.
Jeśli chodzi o mokrą karmę,wypróbuj saszetki Felix - dostępne w marketach np w Kaufland.Moje koty - baaardzo wybredne, wprost za nią przepadają. Sucha Royal Canin najczęściej kotom smakuje Wbrew pozorom, wcale nie jest taka droga, bo jest bardzo wydajna.
Ta z Tesco sie nazywa Butcher's - u mnie w mieście chyba niestety nie ma. Felixa w kązdym markecie chyba sie dostanie. A kupował ktos versale laga? ja kupiłam ale wylizały mokre a mieso poszło do kosza. te saszetki z rossmana ładniej wyglądają i pachną.
a może kłaczki? ona ma dłuższą sierść prawda?
a może kłaczki? ona ma dłuższą sierść prawda?
-
no widać,widaćsunshain pisze:wtrące się; już po umaszczeniu widać jakich ras to mieszanic
ja coś o wymiotach-moje koty a dokładnie jeden wymiotuje mokrym i to często,uwielbia je więc dostaje w ilości np.1 łyżki a tak jako smakołyk czasami a jak zjadł całą saszetkę to potem wymiotował kilka razy już nadtrawionym jedzeniem
-
Ja swojej Mili kupuje Brit w granatowym opakowaniu przez internet. Jest nie droga a składnikowo dobra i nie zawiera pszenicy. Nie wiem ile ma % mięsa ale ok 30 lub 40 %. Więc mogę polecić jeśli Twojemu kociakowi zasmakuje. A czasem w markecie kupuję Perfect Fit. W porównaniu do Whiskasów to ma aż 19 % mięsa. A z mokrych to Felixa też polecam. Moja kicia się nim zajada. I Gourmet Gold tez jest dobra tylko trochę drożej wychodzi bo są mniejsze opakowania .
A co do wymiotów to jeszcze nigdy żaden mój kot nie wymiotował kłakami. Teraz Mili jak i kiedyś Suri kupuję właśnie z Whiskasa odkłaczacz i nie ma wymiotów .
A co do wymiotów to jeszcze nigdy żaden mój kot nie wymiotował kłakami. Teraz Mili jak i kiedyś Suri kupuję właśnie z Whiskasa odkłaczacz i nie ma wymiotów .
Brit jest naprawdę przyzwoitą karmą. My mokre kupujemy bozitę. W zooplusie są zestawy promocyjne i na naszą czwórkę spokojnie się to sprawdza.
Whiskasowe dodatki w pudełeczkach z uszkami są naprawdę dobre. Kupowałam kiciom na kamień nazębny- Elza ma tendencję do tworzenia się kamienia.
Whiskasowe dodatki w pudełeczkach z uszkami są naprawdę dobre. Kupowałam kiciom na kamień nazębny- Elza ma tendencję do tworzenia się kamienia.
a jak często podaje sie te przysmaczki z whiskasa na kłaczki w przyapdku kota z normalną sierścią ?? bo takie pudełeczko tanie nie jest - aha i czy od razu podawać całe opakowanie na poł obojgu czy po 2-3 sztuki.
To na zęby też daje sie raz na jakis czas mam nadzieje.
To na zęby też daje sie raz na jakis czas mam nadzieje.
Tinka jest u was w mieście Rossman? bo maja fajna promocje na Felixa Saszetki i jeszcze miseczke dają w prezencie.asiryś pisze:Jeśli chodzi o mokrą karmę,wypróbuj saszetki Felix - dostępne w marketach np w Kaufland.Moje koty - baaardzo wybredne, wprost za nią przepadają. Sucha Royal Canin najczęściej kotom smakuje Wbrew pozorom, wcale nie jest taka droga, bo jest bardzo wydajna.
-
- Informacje
-