czego nie wolno labradorowi

Dyskusje o pielęgnacji psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

02 listopada 2006, 13:14

Ps.A tak co ty na to?
Jesli uważasz ze takie dawki dla twojego labradora są dobre twoja sprawa.
to nie prawidłowe stwierdzenie,przynajmniej wedługwszystkich wzorców ras
ty masz wzorce ras ja autorytety.
Odnośnie eksterieru sposbu żywienia psa,wagi wygladu nie mam zamiaru nikogo uświadamaić kazdy ma swoje zdanie lub wyciaga wnioski dla siebie.Jednym słowem twój pies twoja sprawa moj ma wygladać super a jak bedzie wygladał twój cóż brutalnie powiem nie moj problem.
Awatar użytkownika
boguś

02 listopada 2006, 13:46

Tylko jest jedno ale,nawet Twój autorytet,na wystawie ocenia według wzorca rasy,opracowanego też przez znawców a nie laików
Pozdrawiam
Ps.Co to jest wygłądać super,bo to pojęcie bardzo względne,możesz mi przesłać na Pw(zakaz reklamy)nazwę hodowli,i imiona rodziców,wtedy sobie pooglądam zdjęcia i będę wiedział co to znaczy super według Ciebie i jakie pokładasz nadzieję w swoim szczeniaku
Gość

02 listopada 2006, 14:25

Tylko jest jedno ale,nawet Twój autorytet,na wystawie ocenia według wzorca rasy,opracowanego też przez znawców a nie laików
Pozdrawiam
Hm.. nie wątpliwie jest w tym trochę racji tylko trzeba wziąść poprawkę na to że sędziowie często też hodowcy mają własne gusta odnośnie wygladu psa jedni wolą mocne dobrze zbudowane psy inni szczuplejsze
to tyle odnośnie not psów na wystawie co do wzorca nie jestem hodowcą i nie mam prawa podważać opini czy opiń ludzi którzy go opracowali.Pragnę ci jedynie powiedzieć ze tyle ilu jest znawców hodowców,sędziów tyle jest zdań,opiń odnosnie co do żywienia i wychowania psa o czym zapewne jako szczesliwy posiadacz labradora wiesz.Tak jak pisałam wczesniej pies powinien być żywiony według swoich potrzeb a nie tabelek producenta włąsciciel powinien obserwowac psa i go żywić w porozumieniu z hodowcą.Psy np z lini dickendal http://www.dickendall.com/ to psy duze masywnie zbudowane i nie wyobrazam sobie aby ktoś mogł go zywic 400 gramami dziennie podsumowującbo juz mi sie nie chce w kółko pisac tego samego PSU DAJESZ JESC TYLE ILE TEGO POTRZEBUJE a nie tyle ile zaleca producent i najlepiej w porozumieniu z hodowcą kto jak kto ale hodowca zna swoje psy i wie co jest dla nich najlepsze.
Co to jest wygłądać super,bo to pojęcie bardzo względne,możesz mi przesłać na Pw(zakaz reklamy)nazwę hodowli,i imiona rodziców,wtedy sobie pooglądam zdjęcia i będę wiedział co to znaczy super według Ciebie i jakie pokładasz nadzieję w swoim szczeniaku
Pod pojeciem super rozumie psa który nie jest zbyt chudy ani za gruby takiego który w wieku np 2 lat nie ma nózek jak patyczki a głowy jak "kapusta" tylko dlatego ze był nie prawidłowo prowadzony niestety my laicy nie zawsze słuchamy swoich hodowców lub za często słuchamy weterynarzy którzy nie koniecznie mają pojecie danej rasie skutki są takie ze całkiem ładny z pyska pies wyglada źle.
Pozdrawiam cię bardzo serdecznie,dziękuję za zaproszenie na pw. :wink:
Gość

02 listopada 2006, 14:49

możesz mi przesłać na Pw(zakaz reklamy)nazwę hodowli,i imiona rodziców,wtedy sobie pooglądam zdjęcia i będę wiedział co to znaczy super według Ciebie i jakie pokładasz nadzieję w swoim szczeniaku
Pies pochodzi z bardzo dobrej hodowli ale ja nie przyszłam tutaj po to by wychwalać hodowle z której pohodzi moj pies ani "chwalić sie" psem ja jedynie udzieliłam odpowiedzi na pytanie autorce topiku. A to czy ktoś skorzysta z moich rad czy tez nie to jego prywatna sprawa. Pozdrowionka :D
Awatar użytkownika
boguś

02 listopada 2006, 15:43

A to szkoda,że nie chcesz mi przesłać na pw,adresu hodowli ani imion rodziców,nie chodzi tu o chwalenie tylko moją ciekawość,szkoda może byśmy spotkali się na wystawie,wtedy bym wiedział kogo szukać.ale to Twoja wola,życzę zadowolenia z labka,żeby wyrósł zgodnie z oczekiwaniami
POZDROWIONKA :D
Ps mój pracuje i starcza mu 400 gram
Gość

02 listopada 2006, 16:40

moze wkleisz fotki chętnie obejrze twojego psiula :D :lol: :D
A to szkoda,że nie chcesz mi przesłać na pw,adresu hodowli ani imion rodziców,nie chodzi tu o chwalenie tylko moją ciekawość,szkoda może byśmy spotkali się na wystawie
do wystaw jeszcze nam barkuję masę czasu a przedewszystkim pracy na wymiane fotek zapraszam na skaypa 8)
Gość

02 listopada 2006, 16:48

Anonymous pisze:moze wkleisz fotki chętnie obejrze twojego psiula :D :lol: :D
A to szkoda,że nie chcesz mi przesłać na pw,adresu hodowli ani imion rodziców,nie chodzi tu o chwalenie tylko moją ciekawość,szkoda może byśmy spotkali się na wystawie
do wystaw jeszcze nam barkuję masę czasu a przedewszystkim pracy na wymiane fotek zapraszam na skaypa 8)
PS Ty zapewne o tym wiesz 8) ale ktos inny nie koniecznie nie zawsze tutuły rodziców idą w parze z tytułami ich szczeniąt i choć moj pochodzi z jednej z czołowych hodowli (a psy mojej hodowczyni często odnoszą sukcesy nie) nie znaczy ze moj wyrośnie na super championa czasami psiak z byle jakiej hodowli wyrasta na pieknego psa :D ot,trochę rozsądku,szczęscia,prawidłowego prowadzenia psa :D W każdym razie życzę zarówno tobie jak i sobie samych sukcesów :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje