WItam.
Proszę o radę w sprawie wyboru dobrego preparatu witaminowego dla psa?
Mam 7-letniego siberiana huskiego i przedłużający się okres linienia. Karmię go gotowaną karmą (kasza, warzywa, kurczak) z dodatkiem suchej karmy. Niestety sierść od dłuższego czasu jest matowa i w kiepskiej kondycji.
Wcześniej próbowałem Lavety Super - podawanej do miski z wodą, pies był niechętny do picia takiej konsystencji.
Czy możliwe jest wlewanie psu łyżeczki preparatu do pyska czy też konieczne jest rozcieńczanie preparatu z wodą? Ewentualnie, proszę o komentarze do innych, sprawdzonych preparatów na poprawę włosa psiego.
Pozdrawiam
Łukasz
Jaki preparat witaminowy na sierść?
Olej z wiesiołka można kupić w postaci kapsułek oeparol w aptece. Cena za 60 kapsułek ok.20zł.Gość pisze:A cóż to jest?
Ja podaję swojemu jedną kapsułkę oeparolu dziennie. Zastanawiam się, po jakim czasie powinnam zrobić przerwę. Może ktoś wie?
Sierść jest świetna w dotyku, błyszcząca. Polecam, chociaż mój pies ma lekko suchą sierść na środku grzbietu i temu wiesiołek nie zaradziłLUKNAP pisze:I widzisz poprawę po aplikowaniu tych kapsułek? Jak wygląda sierść Twojego psa?
Ale wizualnie jest naprawdę super.
Kupiłam i ja olej w postaci kapsułek, bo taniej wychodzi. Podajesz kapsułkę, czy zawartość? Myślę, że skład i działanie oleju z wiesiołka nie wymaga stosowania jakichś przerw.jotkaszka pisze:Olej z wiesiołka można kupić w postaci kapsułek oeparol w aptece. Cena za 60 kapsułek ok.20zł.
Ja podaję swojemu jedną kapsułkę oeparolu dziennie. Zastanawiam się, po jakim czasie powinnam zrobić przerwę. Może ktoś wie?
Ja wypróbowałam. Olej z wiesiołka, olej z ogórecznika, olej lniany stosuję okresowo jako dodatek do karmy (oczywiście nie jednocześnie! ), zwłaszcza, gdy sierść zaczyna brzydko wyglądać. Możesz też kupić typowo psi preparat, Gammolen, zwierający olej lniany i olej z ogórecznika. Wszystko, co zwiera NNKT (Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe) utrzymuje skórę i sierść w dobrej kondycji.LUKNAP pisze:Skąd wiecie o tym oleju z wiesiołka? Czytam że to jest skuteczne na miażdżycę, choroby krwi, podniesiony cholesterol ale dlaczego akurat sierść psa?
Olej z wiesiołka jest naturalnym źródłem biologicznie aktywnych Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT) omega-6. Oprócz wymienionych przez Ciebie zastosowań, działa pozytywnie na skórę, włosy (sierść )i paznokcie.LUKNAP pisze:Skąd wiecie o tym oleju z wiesiołka? Czytam że to jest skuteczne na miażdżycę, choroby krwi, podniesiony cholesterol ale dlaczego akurat sierść psa?
Ja dawałam wcześniej psu olej lniany, ale weterynarz odradził mi go ponieważ wg niego może powodować trudności z wypróżnianiem się u psa i polecił oeparol.
Może już troche poźno ale według mnie najlepszy jest gammolen no tylko przy dużym psie wychodzi troche drogo ale zato efekt bardzo dobry.
-
w gammolenie jest właśnie olej z ogórecznika i z lnu.
Aha bardzo dziękuje
Więc moge poszukać jakiegoś tańszego odpowiedznika dla mojego kudłacza.
Więc moge poszukać jakiegoś tańszego odpowiedznika dla mojego kudłacza.
-
- Informacje
-