Witam,
Mam chihuahua białego długowłosego, jaki szampon był by najlepszy dla jego sierści ?
słyszałam że najlepiej do białej sierści, jakiej firmy był by najlepszy ?
Jaki szampon
- amstaff ARY
Skontaktuj się z osobą która sprzedała ci pieska i zapytaj się jego.
Może być szampon do mycia na sucho, ale lepiej używać go na lekkie zabrudzenia, bo do stosowania na wciąż lepszy jest chyba zwykły. Powinien być do białej sierści. Np. coś takiego http://www.krakvet.pl/beaphar-aloe-vera ... -8277.html
Szampony do psów długowłosych, niekoniecznie do białych ponieważ nie ma wśród nich rozróżnienia na rodzaje szaty.
Polecam Bio-Groom, 1All System i znakomity PSH.
Szampony dające naturalne nawilżenie, bez napuszania, nie obciążające włosa.
Polecam Bio-Groom, 1All System i znakomity PSH.
Szampony dające naturalne nawilżenie, bez napuszania, nie obciążające włosa.
najlepsze dla białej sierści
1 ALL SYSTEMS Proffesional Formula Whitening Shampoo
lub
Iv San Bernard - Szampon przeciw przebarwieniom CRISTAL CLEAN dla psów i kotów
tylko tzreba pamiętać, że najpierw należy futro odtłuścic i oczyscić, potem szampon na kolor i odżywka
1 ALL SYSTEMS Proffesional Formula Whitening Shampoo
lub
Iv San Bernard - Szampon przeciw przebarwieniom CRISTAL CLEAN dla psów i kotów
tylko tzreba pamiętać, że najpierw należy futro odtłuścic i oczyscić, potem szampon na kolor i odżywka
Z tańszych show tech ma super wybielający i mega wydajny. Lubie tą firmę bo jest dobra i niedroga. Ale znalazłam taka odzywkę i mam pytanie czy warto tyle kasy inwestować niby rozcieńcza się bardzo mocno.
DOUBLE K REFURBISH™ ODŻYWKA DLA ZWIERZĄT DŁUGOWŁOWYCH I Z OBFITYM WŁOSEM 473 ml
Refurbish™ specjalistyczna, mocno skoncentrowana odżywka dla zwierząt długowłosych oraz o obfitym włosie. Ułatwia rozczesywanie, pomaga usunąć zbędny podszerstek w czasie okresowego linienia.
Pozostawia jedwabisty i błyszczący włos.
Odzywka polecana także dla kotów.
Używać po rozcieńczeniu 32:1.
Można także rozcieńczyć odżywkę w stosunku 1:50 i używać za pomocą rozpylacza bezpośrednio na kołtuny czy splątany włos .
Wzbogacona Panthenolem , Aloesem i witaminami D, E.
Można używać na suchą i mokrą sierść.
Produkt dla psów i kotów.
Przypominam że mam PONke i uzywam szamponu dla dzieci ( dobrze myje i jest dośc niedrogi ta odżywka kosztuje 50 zł ale czytam że dośc wydajna .
Przepraszam że się nie loguje ale jestem w szkole
DOUBLE K REFURBISH™ ODŻYWKA DLA ZWIERZĄT DŁUGOWŁOWYCH I Z OBFITYM WŁOSEM 473 ml
Refurbish™ specjalistyczna, mocno skoncentrowana odżywka dla zwierząt długowłosych oraz o obfitym włosie. Ułatwia rozczesywanie, pomaga usunąć zbędny podszerstek w czasie okresowego linienia.
Pozostawia jedwabisty i błyszczący włos.
Odzywka polecana także dla kotów.
Używać po rozcieńczeniu 32:1.
Można także rozcieńczyć odżywkę w stosunku 1:50 i używać za pomocą rozpylacza bezpośrednio na kołtuny czy splątany włos .
Wzbogacona Panthenolem , Aloesem i witaminami D, E.
Można używać na suchą i mokrą sierść.
Produkt dla psów i kotów.
Przypominam że mam PONke i uzywam szamponu dla dzieci ( dobrze myje i jest dośc niedrogi ta odżywka kosztuje 50 zł ale czytam że dośc wydajna .
Przepraszam że się nie loguje ale jestem w szkole
Szare mydło i ocet ... metody z czasów zapyziałej komuny gdzie nie było szans na jakikolwiek szampon, a dla psów wogule .... próbowało siętego co się tylko dało i najmniej szkodziło.
Szare mydło pozbawia psa odpowiedniego PH pozostawiając najczęściej powłokę mydlin które nie pozwalają włosowi mieć naturalnego wyglądu, zamykając dostęp tlenu, fakt faktem - zabrudzeń chemicznych też.
Szare mydło pozbawia psa odpowiedniego PH pozostawiając najczęściej powłokę mydlin które nie pozwalają włosowi mieć naturalnego wyglądu, zamykając dostęp tlenu, fakt faktem - zabrudzeń chemicznych też.
-
No coś ty! W czasach zapyziałej komuny a potem w czasie stanu wojennego kąpałam swojego psa szamponem dla psów "Reksio" czy coś takiego. Dostępny był w kiosku ruchu....haha
Szare mydło! A może lepiej płatki owsiane?
Szare mydło! A może lepiej płatki owsiane?
Dla białych długowłosych polecam http://www.swiatkarm.pl/p,over-zoo-szam ... 15725.html do tego jest też odżywka http://www.swiatkarm.pl/p,over-zoo-odzy ... 17015.html produkty są wysokiej jakości, nie uczulają i mają dobre ceny!
Ja mam jasne, długowłose chi.
Nie dajcie się zwieść szamponom wybielającym
Jesli pies nie jest wystawowy to na gołe oko nie zauważysz różnicy kąpiąc psa w szamponie 'niewyspecjalizowanym'.
Zresztą ja swoją wystawową sukę kąpię nie w szamponie wybielającym ale w szamponie firmy Tropiclean (super pachnie).
Wcześniej używałam Artero dla długowłosych i było super.
Wyglądała tak, wiec chyba nieźle:
i łaciato-biała:
Dobre są też szampony Espree.
Ja jestem zachwycona efektami jakie dają produkty Pure Paws, ostatnio nabyłam piankę objętościową tej firmy i sprawdza się świetnie! Niestety... cena...
Nie dajcie się zwieść szamponom wybielającym
Jesli pies nie jest wystawowy to na gołe oko nie zauważysz różnicy kąpiąc psa w szamponie 'niewyspecjalizowanym'.
Zresztą ja swoją wystawową sukę kąpię nie w szamponie wybielającym ale w szamponie firmy Tropiclean (super pachnie).
Wcześniej używałam Artero dla długowłosych i było super.
Wyglądała tak, wiec chyba nieźle:
i łaciato-biała:
Dobre są też szampony Espree.
Ja jestem zachwycona efektami jakie dają produkty Pure Paws, ostatnio nabyłam piankę objętościową tej firmy i sprawdza się świetnie! Niestety... cena...
-
A możesz powiedzieć po co szampon dla psa ma super pachnieć? Jakaś istna paranoja się zrobiła ostatnio z tymi pachnącymi szamponami, odżywkami. Konia z rzędem dlatego który znajdzie kosmetyk który naprawdę jest odpowiedni dla psa. Czyli nie pachnie. NICZYM.
I znów atak...
Jest tu jakiś moderator?...
Może dlatego, żeby pies pachniał po wykąpaniu a nie śmierdział?
Psu to nie przeszkadza o ile nie jest to sztuczny zapach.
Te szampony są o zapachu owoców leśnych więc co w nich jest takiego okropnego?
Poza tym wyciągi z niektórych roślin dobrze wpływają na włos.
Jest tu jakiś moderator?...
Może dlatego, żeby pies pachniał po wykąpaniu a nie śmierdział?
Psu to nie przeszkadza o ile nie jest to sztuczny zapach.
Te szampony są o zapachu owoców leśnych więc co w nich jest takiego okropnego?
Poza tym wyciągi z niektórych roślin dobrze wpływają na włos.
-
- Informacje
-