smycz
Przy moim owczarku niemieckim (40 kg) tylko tasmowa parciana, wersja z regulowana dlugoscia (ami play). Od roku jeszcze mnie nie zawiodla. Balbym sie prowadzic na automatycznej.
- kamila lakusiowa
Ja mam Goldena i również polecam Flexi tasmę Mam smycz do 50 kg.
Ale na tej smyczy może chodzić pies nauczony chodzenia na luźnej smyczy!!!!
Ale na tej smyczy może chodzić pies nauczony chodzenia na luźnej smyczy!!!!
-
Najlepsze rozwiązanie to szelki, smycz automatyczna z taśmy dla dużego psa jest zdecydowanie lepsza. Obroża i automatyczna smycz, to przyduszanie psa. Czasami zapomina, że nie może tak szybko biegać, jak by chciał. Szelki to amortyzują.
-
pomagam2012 pisze:Najlepsze rozwiązanie to szelki, smycz automatyczna z taśmy dla dużego psa jest zdecydowanie lepsza. Obroża i automatyczna smycz, to przyduszanie psa. Czasami zapomina, że nie może tak szybko biegać, jak by chciał. Szelki to amortyzują.
No po raz kolejny opadło mi wszystko....jak czytam takie wypociny głowy posiadającej jedną tylko szarą komórkę, na dodatek wypożyczona od idioty....
- Asia i Bruno
ja polecam tak jak kolezanka wyzej szelki i smycz tasmowa ja uzywam flexi do 60 kg dla pieska co wazy 40 kg i jestem naprawde bardzo zadowolona
-
A do smyczy lepiej szelki guard czy tradycyjna obroża? Również mam labradora i od dłuższego czasu nie mogę się zdecydować na nic konkretnego. Na oku mam coś takiego: https://www.esmefordog.pl/pl/c/szelki-guard/22 - co myślicie?
Hej, wydaje mi się, że dla takiego dużego psa smycz automatyczna się nie sprawdzi ;( Lepiej kupić mocną linkę albo szerszą taśmę, dzięki temu zwiększasz bezpieczeństwo swojego pieska podczas spacerów i żywotność takiej smyczy. Im trwalsza, tym dłużej będzie wam służyć.golka pisze: ↑05 sierpnia 2007, 10:11Chce kupić smycz automatyczną dla mojego goldenka czy macie doświadczenie która jest dobra linka czy może taśma ?
Pozdrawiam
-
Witajgolka pisze: ↑05 sierpnia 2007, 10:11Chce kupić smycz automatyczną dla mojego goldenka czy macie doświadczenie która jest dobra linka czy może taśma ?
Dla większych psów polecamy smycze taśmowe lub linki. Takie produkty są trwalsze, dlatego doskonale sprawdzą się u silniejszych i większych czworonogów. Nasi Klienci pokochali tę smycz:
Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/product-chy-27723-Dogcessories-Smycz-Idealeash-Trekking-MAXI-dla-psow-powyzej-20kg.html
Zapraszamy do naszego sklepu!
KrakVet.pl
-
- Informacje
-