Jeże
Ja miałam kiedyś dość nietypowe zwierzę, tzn. słyszałam od kilku osób, że też miały ale to jednak rzadkość. Mój Tata kiedyś jesienią potracił jeża no i zabrał go do domu i wtedy postanowiliśmy, że spędzi u nas zimę bo był trochę poturbowany. Nazwaliśmy go/ją Zośka i mieszkał cała zimę z nami, bardzo polubił się z naszymi kotami, a gdy przyszła wiosna wypuściliśmy jeża do lasu a on od czasu do czasu odwiedzał nasz dom, aż pewnego razu Zośka przyszła do nas z czwórka małych jeżyków.
-
Jeże są urocze ale wydaje mi się, że nie powinniśmy integrować w ich ekosystem. To może im tylko zaszkodzić.
-
zoon pisze:Czym karmić jeże? Żyje ich trochę w mojej okolicy i w moim ogrodzie. Sąsiadka karmi je suchym pokarmem dla kotów - podobno bardzo lubią. Moje koty nie reagują nawet na chodzącgo w biały dzień jeża
Jeże przenoszą więcej chorób niż koty.
jeż w niewoli? jeśli maci zdrowe jeże dzikie chwycone zwróćcie im wolność. To jedne z najpożyteczniejszych zwierząt i najbardziej poczciwych. Jeśli są chore lub są inwalidami lepiej je zatrzymajcie , bo szybko zginał.
Podzielam opinie. Ja bym nie mógł trzymać jeza w niewoli.Jarek pisze:jeż w niewoli? jeśli maci zdrowe jeże dzikie chwycone zwróćcie im wolność. To jedne z najpożyteczniejszych zwierząt i najbardziej poczciwych. Jeśli są chore lub są inwalidami lepiej je zatrzymajcie , bo szybko zginał.
-
- Informacje
-