Hej,
od 15 lat posiadam nimfę, polecam, ale najlepiej od początku, aby były minimum dwie. U mnie aktualnie została tylko jedna. ;(
Kupno papugi
-
Szczerze mówiąc miałam kiedyś tzw. papuszke nierozłączkę czyli nimfę. Już na samym wejściu popełniłam błąd ponieważ kupiłam jedną. Wiązało się to z postawieniem lustra. W tym czasie mieszkałam w kawalerce i tak naprawdę papuga strasznie się męczyła ze względu na mały metraż mieszkania. Szczerze mówiąc brak wcześniejszej wiedzy oraz zakup zwierzątka spowodował oddanie w lepsze warunki. Jeżeli posiadacie małe mieszkanko to nie polecam papugi jeżeli ma tylko siedzieć w klatce.
-
Właśnie z tego względu ja nie kupiłem sobie papugi, chociaż w pewnym momencie było już bardzo blisko zakupu. Stwierdziłem jednak, że nie potrafiłbym trzymać ptaka w klatce :/
-
ojoj tylko w duzym domu bo halasliwe to ptactwo choc piekne
-
Witaj!
Na naszym blogu znajdziesz poradnik na temat opieki nad papugą: Opieka nad papużką fakty i mity. W tekście znajdziesz informacje na temat prawidłowego żywienia, pielęgnacji czy wspólnych aktywności.
Wiedziałeś, że papużki są bardzo towarzyskimi istotami? Dlatego najlepiej będą czuły się w towarzystwie innych papug !
Zapraszamy do lektury!
KrakVet.pl
Na naszym blogu znajdziesz poradnik na temat opieki nad papugą: Opieka nad papużką fakty i mity. W tekście znajdziesz informacje na temat prawidłowego żywienia, pielęgnacji czy wspólnych aktywności.
Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/artykuly/opieka-nad-papuzka-fakty-i-mity/
Zapraszamy do lektury!
KrakVet.pl
-
- Informacje
-