Cześć! )
Jestem przy zakupie pieska, ale nie wiem jakiego wybrać. Potrzebuję psa, który może przebywać cały rok na dworze w "budzie" ale nie na łańcuchu. Wiadomo, jeśli będzie po -20 stopni to wpuszczę go do domu. Nie może być to pies agresywny, ponieważ w domu są dzieci, musi być w miarę "łatwy" i skłonny do nauki. ) o Owczarku Niemieckim już wiem, że się nadaje. I nie może to być pies mały. Jeśli coś wiecie bardzo proszę o poradę.
P.S. Co myślicie o Cane Corso?
Jaki pies do ogrodu?
W jakim celu chcesz psa? Do pilnowania?
ONki to psy pracy, muszą mieć kontakt z człowiekiem. Z każdym psem trzeba chodzić na spacery, nawet jak ma do dyspozycji hektarowy ogród. Pies musi mieć stymulacje, musi być zaspokojony pod względem ruchu ale i przede wszystkim musi być zaspokojony psychicznie. Jeśli nie jest, ujada na wszystko co się rusza, potem widuje się takie sfrustrowane psy ujadajace przy siatce. Zdajesz sobie z tego sprawę?
ONki to psy pracy, muszą mieć kontakt z człowiekiem. Z każdym psem trzeba chodzić na spacery, nawet jak ma do dyspozycji hektarowy ogród. Pies musi mieć stymulacje, musi być zaspokojony pod względem ruchu ale i przede wszystkim musi być zaspokojony psychicznie. Jeśli nie jest, ujada na wszystko co się rusza, potem widuje się takie sfrustrowane psy ujadajace przy siatce. Zdajesz sobie z tego sprawę?
-
CC? Ten pies nie ma podszerstka...jak go sobie - takiego golasa wyobrażasz na dworze?
Jedyny który jest idealny do nie mieszkania w domu a jaki mi przychodzi to pirenejczyk - on w domu sie udusi.
Jedyny który jest idealny do nie mieszkania w domu a jaki mi przychodzi to pirenejczyk - on w domu sie udusi.
-
Usuwam wpis merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 09:05 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałam już psa- labradora. Jeśli chodzi np o spacery to będzie miał zapewnione, labradora wychowałam bardzo dobrze i nie narzekałam. Do psów mam cierpliwość i staram się uczyć ich jak najwięcej. Pies ma być nie tylko do pilnowania, nie chce psa agresywnego, bo tak jak pisałam w domu są dzieci. Napiszcie jakie rasy oprócz owczarka niemieckiego się nadają.
Bardzo dobre wychowanie to pojęcie względne. To co dla jednego jest świetnym wychowaniem dla innego będzie karygodnym. (więcej danych)
Widzę dwie sprzeczności- pies do pilnowania i nie agresywny. (jak chcesz psa do pilnowania najpierw zapoznaj się z polskim prawem)
Dla mnie osobiście podejście do dzieci to cecha indywidualna. Nie bardzo rozumiem związek pomiędzy agresją a dziećmi.
Widzę dwie sprzeczności- pies do pilnowania i nie agresywny. (jak chcesz psa do pilnowania najpierw zapoznaj się z polskim prawem)
Dla mnie osobiście podejście do dzieci to cecha indywidualna. Nie bardzo rozumiem związek pomiędzy agresją a dziećmi.
-
proponuję zakupić ceramicznego krasnala.
-
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 09:06 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
Seiti, ja nie nie stety widzę. Ponieważ jeśli pies jest agresywny, to raczej nie nadaje się do dzieci. A to, że mój labrador był dobrze wychowany to nie tylko moje zdanie. Chciałam uzyskać poradę na temat PSA, który może przebywać na dworze w budzie cały rok, i nie będzie agresywny do dzieci, a nie porad moralnych itd, więc proszę o konkrety, a nie pouczanie mnie
A moze wybierzesz sobie przyjaciela ze schroniska ?Bo jak mniemam chcesz kupić psa z rodowodem ?
Ja mam agresywnego psa, atakowała ludzi, ma problem z innymi psami... mam też 5 letniego syna i związku nie widzę.
Posiadanie psa to nie taka łatwa sprawa, dlatego te wszystkie porady. Chcemy Cię po prostu uświadomić w pewnych kwestiach, byś potem nie miała problemu. Chcemy byś dobrze wybrała zdając sobie sprawę z predyspozycji ras.
Nie znam Twojego laba, nie wiem jaki był, a przekonałam się nie raz, że to co było uważane za cechę pożądaną u innych dla mnie było do nie pomyślenia. Dlatego tak napisałam. Królowa trafnie zauważyła, że lab a psy stróżująco- obronne to zupełnie coś innego.
Posiadanie psa to nie taka łatwa sprawa, dlatego te wszystkie porady. Chcemy Cię po prostu uświadomić w pewnych kwestiach, byś potem nie miała problemu. Chcemy byś dobrze wybrała zdając sobie sprawę z predyspozycji ras.
Nie znam Twojego laba, nie wiem jaki był, a przekonałam się nie raz, że to co było uważane za cechę pożądaną u innych dla mnie było do nie pomyślenia. Dlatego tak napisałam. Królowa trafnie zauważyła, że lab a psy stróżująco- obronne to zupełnie coś innego.
-
przykro mi, ale sądząc po Twoich postach żaden pies nie będzie trafnym wyborem.
-
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 09:07 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Informacje
-