Cześć. Potrzebuje rady. (nie jestem zarejestrowana na tym forum) Chciałabym kupić psa ale mam pewien problem. Mój wujek ma suczke labradora i ona jak dorośnie może bedzie miała szczeniaki. Wtedy bym wzieła jednego tyle że labradory są duże i napewno nie mogłabym trzymać go w domu. A ja bardzo tego pragne. Siostra mówi żeby kupić beagla. Też nad tym sie zastanawiałam. Wtedy jakbym kupiła beagle to może mogłabym trzymać go w domu. Beagle jest średniej wielkości wiec nie ma takiego dużego problemu. Tylko właśnie jakbym wzieła szczeniaka od wujka to jakbym musiała za niego zapłacić to by wyszło tanio bo to jest moja rodzina. Ale nie mogłabym trzymać go w domu. Jakbym kupiła beagla (wyszło by to drożej) to byłby trzymany w domu. Wiem że beagle potrzebują ruchu. Będzie miał to zapewnione.
Jak troche namieszałam w tekście to przepraszam.
Dzięki.
labrador czy beagle??
-
- Kontakt:
Proponuje kupic książkę "Wybierz psa dla siebie" Katharina von der Leyen. Przydałaby ci się w wyborze psa. Jest w niej opisany charkter wymagania i opieka jakiej potrezbuje pies.
Powodzenia
Powodzenia
A czy ta suczka od wujka ma uprawnienia hodowlane, posiada rodowód i jeździ na wystawy
Jeśli nie to niech jej lepiej nie rozmnaża. Labradory są obecnie jedną z najpopularniejszych ras w Polsce. Po co szczeniaki mają trafić do schroniska .
A labradora trzymany przy budzie to smutny widok .
Jeśli nie to niech jej lepiej nie rozmnaża. Labradory są obecnie jedną z najpopularniejszych ras w Polsce. Po co szczeniaki mają trafić do schroniska .
A labradora trzymany przy budzie to smutny widok .
Dora(labrador wujka) jest normalnie trzymana w domu. gdy jest ładna pogoda wypuszczają ją na dwór i tam sobie biega cały dzień (kiedyś upolowała nie pamiętam gdzie 2 ptaki i u siebie na podwórku 10 motyli). Na wystawe może pojedzie 1 września. szczeniaki będą miały znalezione domy. już niektórzy zarezerwowali sobie szczeniaka. co do rodowodu i uprawnień to nie wiem.
Ma towarzystwo. Moi kuzyni cały czas są z nią. Dora też ma wstęp do domu jakby chciała wejść.
Jeżeli zdobędzie uprawnienia hodowlane to wtedy będzie mogła mieć szczeniaki.
-
Ja mam beagla, ale też myślałam nad labradorem wcześniej. Odpadł, z powodu mieszkania, w końcu to duży psiak. Beagle są bardzo energiczne, potrzebują dużo ruchu, ale także opieki i miłości, nie lubią być same, czy zajmować się same sobą, ciągle chcą się bawić, ale są strasznie kochane. Wieczorem wychodzę na dłuższe spacery, żeby mógł sobie pobiegać, co z moich obserwacji sprawia mu bardzo dużo radości, jeżeli jesteś mu w stanie zapewnić ruch, i czas to beagle będzie na pewno dobrym wyborem. W razie wątpliwości zapraszam na forum w serwisie xxxxxxxxx możesz poczytać o rasie i zadać pytania.
PS. pamiętaj że beagle to straszne rozabiaki, labrador będzie z pewnością grzeczniejszy. No ale jak nie kochać tych ślicznych łaciatych potworów o słodkich oczkach
PS. pamiętaj że beagle to straszne rozabiaki, labrador będzie z pewnością grzeczniejszy. No ale jak nie kochać tych ślicznych łaciatych potworów o słodkich oczkach
lewandowska.marzena pisze:No ale jak nie kochać tych ślicznych łaciatych potworów o słodkich oczkach
Tak. zgadzam sie. te łaciate maleństwa są słodkie. Nadal sie jeszcze nie zdecydowałam ale przechylam sie powoli do beagla.
-
Pamiętaj, że beagle to też towarzyskie psy, jeżeli masz ogródek, warto dać mu dostęp - otwarte drzwi, ale kiedy chce do ludzi, do domu, żeby mógł wejść. Z beaglem na pewno nie będziesz się nudzić
tylko pamietaj!
ogrod problemu nie rozwiaze!
zobaczysz ze jesli wybierzesz laba to bedzie za toba chodzil jak cien!
przyjal sie u ludzi poglad ze pies sie ma lepiej w domu z ogrodem..
a to wcale nieprawda!
czasem ci ktorzy maja ogrod otwieraja tylko drzwi i poswiecaja mniej czasu na spacery POZA ogrodzeniem!
trzeba tez pamietac o wlasciwej socjalizacji
ogrod problemu nie rozwiaze!
zobaczysz ze jesli wybierzesz laba to bedzie za toba chodzil jak cien!
przyjal sie u ludzi poglad ze pies sie ma lepiej w domu z ogrodem..
a to wcale nieprawda!
czasem ci ktorzy maja ogrod otwieraja tylko drzwi i poswiecaja mniej czasu na spacery POZA ogrodzeniem!
trzeba tez pamietac o wlasciwej socjalizacji
-
Ogród na pewno jest dobry, ale jak pies ma wstęp cały czas do domu, kiedy chce się wybiegać - biega, kiedy chce być z właścicielem, wtedy jest.
-
- Informacje
-