pierwszy pies
Ja tez mam nadzieję że nie będzie głupiał przez to, ale przeczytałem w jednym z poradników, żeby tego nie łączyć. skoro jednak można tego psiaka nauczyć to czemu nie Może sam zacznie rozróżniać że kiedy ma smycz, albo gdy jej nie będzie to ma być przy nodze, a kiedy założę mu szelki to może ciągnąć Tylko wtedy trzeba go nauczyć komend gdzie ma biec, żeby słuchał wszystkiego
Ja tez mam nadzieję że nie będzie głupiał przez to, ale przeczytałem w jednym z poradników, żeby tego nie łączyć, ale skoro można tego psiaka nauczyć to czemu nie Może sam zacznie rozróżniać że jak ma smycz, albo gdy jej nie będzie to ma być przy nodze, a kiedy założę mu szelki to może ciągnąć Tylko wtedy trzeba go nauczyć komend gdzie ma biec, żeby słuchał wszystkiego
Weź pieska ze schroniska , one są takie biedne i spragnione miłości --------- Barbara Borzykowska
"Jeśli kiedyś duma nadmierna
z człowieczeństwa w tobie zagości,
pójdź do schroniska nie chcianych uczuć,
przechowalni niepotrzebnych miłości.
W każdej klatce mieszka ciężka dola.
Między pręty smutek wciska nos.
I na pewno nie załatwia sprawy
wzruszenie ramion, no cóż, taki los.
Może, kiedy tam się wybierzesz,
smutne oczy zawładną twym sercem
i już będzie jedna miłość potrzebna,
jednej stanie się kres poniewierce.
Potem będziesz miał już samą radość:
psa z milionem merdających ogonów.
Iz pewnością szybko się przekonasz,
że to lepsze od fałszywych ukłonów."
"Jeśli kiedyś duma nadmierna
z człowieczeństwa w tobie zagości,
pójdź do schroniska nie chcianych uczuć,
przechowalni niepotrzebnych miłości.
W każdej klatce mieszka ciężka dola.
Między pręty smutek wciska nos.
I na pewno nie załatwia sprawy
wzruszenie ramion, no cóż, taki los.
Może, kiedy tam się wybierzesz,
smutne oczy zawładną twym sercem
i już będzie jedna miłość potrzebna,
jednej stanie się kres poniewierce.
Potem będziesz miał już samą radość:
psa z milionem merdających ogonów.
Iz pewnością szybko się przekonasz,
że to lepsze od fałszywych ukłonów."
ja tez mam pieska ze schroniska, jest u mnie od 2 miesiecy i stwierdzam ze zrobiłem bardzo dobrze, sprawił iz wszyscy sie o niego troszczymy, zaciesniły sie nasze kontakty rodzinne, tylko teraz musze go nauczyc troszke posłuszenstwa, bo na razie to byl rozpieszczany,
-
- Informacje
-