WAGA KOTA ,A WIEK

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

ALDONA

13 stycznia 2007, 15:35

Mam pytanie.Jaką wagę powinna miec kotka mająca skończone 3 mce?Kiedy miala 10 tygodni wazyła 1,5 kg.Wciągu 3 tygodni przybrała pół kilo.Jest karmiona karmami z górnej półki,oraz gotowanym filetem rybnym i piersią drobiową.
DamaKier
Kontakt:

13 stycznia 2007, 19:12

Nie ma żadnej reguły, bo bywają kotki mające 3kg i są szczupłe, a bywają też takie, które mają 6kg i sylwetka też idealna. Oczywiście mniemam, ze chodzi o kotka nierasowego?
ALDONA

15 stycznia 2007, 08:54

Chodzi mi o rasową koteczke perską.
Awatar użytkownika
Małgosia

15 stycznia 2007, 20:21

No, ja też jestem ciekawa. Moja kicia, jak ją brałam i miała 8 tyg., ważyła 60 ga, teraz ją zważyłam, jak ma 4 miesiące i wazy dwa kilo! :shock:
Je Acanę i indyka. Grubasek mi rośnie? :o
ALDONA

16 stycznia 2007, 14:47

hihihi Małgosiu moja koteczka tez ma juz 2 kg wlasnie ją zważyłam 8go stycznia skończyła 3 mce.Do tego dochodzi puch jaki ma na sobie i zupełnie nie wiadomo czasem gdzie ma glowe a gdzie yyyyyyyyy :wink:
ALDONA

16 stycznia 2007, 15:05

właśnie dostałam ANIMONDE KITTEN Co o niej myślicie?Co jest lepsze od ANIMONDY waszym zdaniem?
ATA

16 stycznia 2007, 16:13

ALDONA pisze:hihihi Małgosiu moja koteczka tez ma juz 2 kg wlasnie ją zważyłam 8go stycznia skończyła 3 mce.Do tego dochodzi puch jaki ma na sobie i zupełnie nie wiadomo czasem gdzie ma glowe a gdzie yyyyyyyyy :wink:
A czy to trochę nie za dużo :shock: Tyle waży 3-miesięczny MCO :wink: Ale ja się na persach zupełnie nie znam i może to norma :roll:
ALDONA

16 stycznia 2007, 18:22

ATA no dlatego pytam jaka wage powinien miec kot perski w tym wieku..Nie tucze jej specjalnie..je tyle ile chce i nie powiem zeby była zbytnio łakoma,zawsze coś w miseczce zostaje. :wink:
DamaKier
Kontakt:

22 stycznia 2007, 00:40

ALDONA pisze:właśnie dostałam ANIMONDE KITTEN Co o niej myślicie?Co jest lepsze od ANIMONDY waszym zdaniem?
Suche Animondy to jest szajs, z nikłą zawartością czegoś mięsopodobnego i barwionymi chrupkami. Nie polecam. Jest mnóstwo karm lepszych od Animondy, które były mnóóóóóstwo razy wymieniane.

A co do wagi persa to niestety nie wiem, więc nie odpowiem
ada@(ALDONA)

22 stycznia 2007, 08:56

No tak teraz wiem dlaczego moja kota ta karme po prostu niegrzecznie i brzydko powiem......olała :wink:
Abi

22 stycznia 2007, 14:42

Poprostu jej nie smakuje i tyle a skład no coz masz na opakowaniu .nie zawiera sztucznych barwnikow, konserwantów i soji. sklad 2% pszenicy kiełki, kurczak 5 proc, wyciag z warzyw,ryb i pochodne ryb (losos 4 proc) mleko i jego pochodne oleje , tłuszcze (2% jogurt ser 0.3 %)mieczaki i skorupiaki (krewetki 2%)
ada@

25 stycznia 2007, 13:51

Zafunduje małej ROYALA PERSIAN KITTEN bo coś naprawde nie podszedł jej ten wór karmy..tylko teraz kupie malutkie opakowanie i zobacze czy tym tez wzgardzi.Teraz karmie ANIMONDĄ uliczne koty a moja mała je gotowane miesko bo wszystko jest dla niej BE
Abi

25 stycznia 2007, 14:49

Mnie sie tutaj nasuwa jedno troszkę się kicia rozpusciła. Po podaniu royala proponuje obserwację czy nie ma alergii to czesto sie zdarza po podaniu royala. Moje tez od czasu do czasu czyms gardza ale jak widza ze nie dostana nic innego nie maja wyjscia wcinaja to co jest.
ada@(ALDONA)

25 stycznia 2007, 15:17

Abi no masz racje rozpuszcona jest jak dziadowski bicz..wszystko jej wolno ,broi w domu strasznie nikt jej nie kara i każdy jej podsuwa coraz to inne smakołyczki zarówno ja moje dzieci jak i DZIADKOWIE...co do karmy to Ci powiem za bardzo ulegamy jej...wystarczy ,ze troche po miałczy i już dostaje to co chce i to nie zawsze zdrowe dla niej KONIECZNIE MUSI SIE TO ZMIENIĆ ...tylko jak jak ona tak śliczniusio spojzry tymi swoimi niebieskimi wielkimi oczyskami jak kot w Shreku i zaraz kolana miękną :wink:
Abi

25 stycznia 2007, 16:15

no tak a moze to co lubi miesko posypac suchym i tak po malutku zamieniac proporcje zeby sie wsmakowala w syche oczywisci podawac miesko tez. Ja bym ja przetrzymała troszkę nasypala w miche suche i juz trzeba byc twardym nie miekkim. :wink: zwłaszcza wkolanach.
ODPOWIEDZ
  • Informacje