Planuję dziecko- czy mogę kupić wcześniej szczeniaka?

Dyskusje o psiej tresurze.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

27 maja 2006, 21:27

Jakby papiery mogły gwarantować zdrowego i zrównoważonego psa to byłoby super. Niestety nie gwarantują . To tylko propaganda hodowców, którzy mają problemy ze zbytem za olbrzymie ceny.
pianistka

27 maja 2006, 22:31

Oczywiście, najlepsze są bajeczki pseudohodowców którzy twierdzą, że ich psy są bardziej rasowe od championów a także bardziej zdrowe od psów z badaniami - no przeciez Pan widzi, zdrowy ? , zdrowy !, ładny ?, ładny!
A że kupujący sie nie zna a widzi tylko niska cenę to jest zachwycowny, problemy zaczynają się najczęściej po kilku dniach i koszty nowego nabytku rosną ....

Doberia - dobrze i mądrze wybierz psa :D
Niska cena nie znaczy tanio ... Uwierz mi, koszty dobrego wychowania są wysokie.
A jeżeli nie to b.dużo piesków czeka na dobry dom - jeszcze raz powtórzę w przypadku dzieci skontaktuj się z osobami które z dobrego serca pomagają psiakom - one Ci pomogą w wyborze psiaka w potrzebie.
Wejdź na strony XXXXX jest tam strasznie dużo potrzebujących domków psów, może wśród nich jest Twój ?
pianistka

27 maja 2006, 22:38

To kilka fotek - są i szczeniaczki -(
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
morski.kac
Kontakt:

03 sierpnia 2006, 19:57

Podobno jesli chodzi o uczulenia najlepiej sprawdzic podatnosc kontaktujac sie z przedstawicielem danej rasy. Moja kolezanka nigdy nie mogla miec psa bo jest uczulona na siersc... teraz ma 2 futrzaki i ani grama alergii - po konsultacjach z weterynarzem i po testach alergicznych na konkretne rasy (co prawda drogich).
Awatar użytkownika
leda

03 sierpnia 2006, 23:26

ja zawsze kochałam zwierzaki,ale jakis czas temu dostałam alergi i astmy oskrzelowej i faktycznie mam uczulenie na sierść psicy od koleżanki a na moje zwierzaki nie reaguję może to kwestia nastawienia bo za nic nie oddałabym moich futrzastych bo zwierzak u mnie jest do końca swoich dni,dzieci i psy też się dogadują mam 6 letniego syna i sunią dogadują się wzorowo nawet jak ona je to może do niej podejść ,ale syn od początku był wychowany że zwierze to nie zabawka,że czuje,myśli,żyje i nie wolno go krzywdzić wtedy ono nie skrzywdzi nas,natomiast mimo że pies wychowa się z dzieckiem nie znaczy że będzie traktował wszystkie dzieci z okolicy jak nasze i trzeba pamiętać że obcym dzieciom nie powinno się pozwalać na zabawę z naszym pupilem a juz na pewno nie jeśli uczestnicza w tym nasze pociechy bo psiak zawsze będzie bronił stada a nie zawsze odróżni faktyczną krzywdę od wygłupów :D
Awatar użytkownika
morski.kac
Kontakt:

04 sierpnia 2006, 09:55

masz racje co do zabawy. A jesli chodzi o astme oskrzelowa to moj mąż ja ma i poki co jest ok. Uczulała go moja poprzednia psica, ale dopiero jak sie troche kłaków nazbierał (a leniła sie poootwornie). Póki co nasz "paszczak" nie działa na jego oddychanie.... bardziej na węch :lol: biedak nie bardzo może znieść kupska.
PIJAWKA

15 grudnia 2006, 09:17

pianistka pisze:Oczywiście, najlepsze są bajeczki pseudohodowców którzy twierdzą, że ich psy są bardziej rasowe od championów a także bardziej zdrowe od psów z badaniami - no przeciez Pan widzi, zdrowy ? , zdrowy !, ładny ?, ładny!
A że kupujący sie nie zna a widzi tylko niska cenę to jest zachwycowny, problemy zaczynają się najczęściej po kilku dniach i koszty nowego nabytku rosną ....

Doberia - dobrze i mądrze wybierz psa :D
Niska cena nie znaczy tanio ... Uwierz mi, koszty dobrego wychowania są wysokie.
A jeżeli nie to b.dużo piesków czeka na dobry dom - jeszcze raz powtórzę w przypadku dzieci skontaktuj się z osobami które z dobrego serca pomagają psiakom - one Ci pomogą w wyborze psiaka w potrzebie.
Wejdź na strony XXXXX jest tam strasznie dużo potrzebujących domków psów, może wśród nich jest Twój ?
Popieram w całej rozciągłosci :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje