gotujecie jedzenie dla swoich kotów?
-
koty to typowi mięsożercy także gotowanie może sprawić jedynie to że kot będzie rozpieszczony i będzie problem z innym pokarmem. Jedyne na co trzeba uważać w podawaniu kotu surowego jedzenia to podroby, które są dość mocno obciążające dla układu pokarmowego.
Nie wiem jak wy ale moim zdaniem lepiej jest kupować chyba gotową karmę np. Whiskas, wbrew temu co większość pisze jest to naprawdę dobra karma, która posiada wszystkie potrzebne składniki i mojemu kotkowi bardzo smakuje! Proszę bez zbędnych komentarzy na temat mojej opini.
Moja roczna kotka głównie je suchą karmę ale dobrej jakości. Czasem gotuję jej pierś z kurczaka lub skrzydełko.Kroję dodaję trochę masła 82% żeby mięsko było bardziej wilgotne,trochę tej wody z gotowania-kotka lubi spijać taką wodę. Jak akurat kupię świeży filet z kurczaka to też kotka z apetytem pożera surowe kąski. Lubi też makrelę wędzoną. Daję czasem jogurt naturalny lub surowe żółtko. Herbatę zieloną też czasem z kubka pije i ziemniaki z talerza potrafi poskubać. Zdarzyło jej się lizać miód i zjeść kilka rodzynek
-
- Informacje
-