Mnie hodowcy poradzili Royala ale to było wiele lat temu. Karmiłam nim i psy i koty. Potem zmądrzałam i darowałam sobie. wiele razy tez pamiętam jak wet jakiś pytał czym karmię i też RC proponował ale sie juz nie skusiłam. Potem pewien czas prowadziłam psiaki na barfie a koty na róznych karmach z "wyższej pólki" Ale było to pewnego rodzaju utrudnienie. Pewien znajomy hodowca wtedy zachwalił mi kanadyjska karmę dla psów i okazało sie że jest taka sama dla kotów. 1st Choice. zaciągałam o niej opinii róznych osób i hodowców też spoza kraju i wetów ale tylko dobrych znajomych. Postawiłam na nią na próbę i tak zostało. karma wysokomiesna ale z lepszej jakości składników. Bo niestety jak sie rozejrzałam to czesto tam gdzie jest duży %mięsa to jest ono najgorszej jakosci a nie o to mi też chodziło. z wyższej półki też cenowo ale składniki jakościowo jak w produktach dla ludzi, żadnych odpadów wiec warte żeby zapłacić ciut wiecej. Zresztą komu ja to piszę

Sami wiecie że na ukochanych czworonogach sie nie oszczedza

Mają wiele rodzajów , ja karmie całkowicie bezzbozową bo niestety mam już doświadczenie z tym ( z wczesniejszych lat na innej karmie) jak zboża potrafiły uczulić. Kociaki mają z wysokiej jakości mięsa z łososia i śledzia menhadena z dodatkami na sierść i z metionina. Dobra dla kotów sterylizowanych czy kastrowanych. No i bardzo dobrze sie po niej czują. Psy też maja bezzbozową i też super na niej żyja. rewelacyjna dla sierści, nie cuchnie im z pyszczków, zeby w dobrej formie bez nalotów , zero sensacji żołądkowych i uczuleń, nie chorują. widać, że im służy, Jednak co dobra jakosć, to od razu widać, choćby po wyglądzie sierści. RC niestety już nikomu nie polecę za to 1st Choice zdecydowanie tak