Mały kot z biegunką
Dodam, że dostał dzisiaj wymiotów...
Czy w ogóle powinienem go teraz karmić? Dostaje Whiskas Junior, jutro idę do weta, ale pytam, żeby mi tu z głodu nie zdechł...
Czy w ogóle powinienem go teraz karmić? Dostaje Whiskas Junior, jutro idę do weta, ale pytam, żeby mi tu z głodu nie zdechł...
Skoro karmisz Whiskasem to masz odpowiedź dlaczego kociak ma biegunkę i wymiotuje. Przede wszystkim odstaw jak najszybciej to badziewie i kup coś porządnego, ewentualnie taką zupkę Gerbera dla dzieci, z mięskiem i ryżem. Podaj Lakcid, kupisz go bez recepty (ja dawałam mojemu kićkowi na ostrą biegunkę 2 razy dziennie po pół ampułki), no i jak najszybciej do weta. Aha, zapewnij kociakowi stały dostęp do świeżej wody, bo najważniejsze, żeby się nie odwonił.
I jak najszybciej do weta!
I jak najszybciej do weta!
Biegunka ustała, za to wymioty nie...
Dzisiaj rano kicia zjadła trochę tego gerbera i whiskas, ktore mi dał wet.
A, przed wymiotami mam wrażenie, że kicia sie dusi/krztusi (za każdym razem)
Dzisiaj rano kicia zjadła trochę tego gerbera i whiskas, ktore mi dał wet.
A, przed wymiotami mam wrażenie, że kicia sie dusi/krztusi (za każdym razem)
Boże, co to za wet, który daje Whiskasa?
Odstaw to jak najprędzej, chyba że Ci na kocie nie zależy.
Odstaw to jak najprędzej, chyba że Ci na kocie nie zależy.
Dał mu paczkę whiskasa (tą dla maluchów), jakiś zastrzyk i coś jeszcze.. Ale już doustnie.
Gerbera kupiłem, nie je... Mam też royal canin, ale nawet rozpuszczone w wodzie nie chce jeść ... Tylko tego whiskasa je z apetytem :/
Gerbera kupiłem, nie je... Mam też royal canin, ale nawet rozpuszczone w wodzie nie chce jeść ... Tylko tego whiskasa je z apetytem :/
Niestety tak jest, bo Whiskas ma tyle uzależniaczy, że koty go bardzo lubią. A może masz w sowjej okolicy jakiś sklep zoologiczny? Może tam będą mieli lepsze puszki, np. Animondę CARNY lub Hill's.
na pewno wymioty u malenkiego, nieszczepionego kociaka powinny byc powodem do NATYCHMIASTOWEJ wizyty u lekarza weterynarii. Bo moze to byc glupstewko (robaki, zla karma) ale moze byc tez bardzo grozna ( smiertelna) choroba.
U weta byłem, dostał zastrzyk i coś doustnie, na biegunkę.
Btw. to jest kociak 2-3 miesięczny
Btw. to jest kociak 2-3 miesięczny
Sprawdzać nie sprawdzał, kota mam od 4 dni, szczepić dopiero bedziemy, na dwór nie wychodzi
Hm.. Od właścicielki, która się tego kota chciała pozbyć ze względu na męża (który mówił że dwa wystarczą)
I jedno pytanie - czy to normalne, że zjada Royal Canin, ale rozpuszczonego trochę w wodzie już nie tknie?
I jedno pytanie - czy to normalne, że zjada Royal Canin, ale rozpuszczonego trochę w wodzie już nie tknie?
Według mnie normalne. Kociak w jego wieku spokojnie może jeść karmę, oczywiście Kitten, na sucho - nie trzeba jej moczyć.Rabusek pisze: I jedno pytanie - czy to normalne, że zjada Royal Canin, ale rozpuszczonego trochę w wodzie już nie tknie?
-
- Informacje
-