pod warunkiem, ze nie ma w nim ponad polowy ot, poza tym nie jest aktualizowana tabalka z karmami polecanymi
gdyby na miau zrobic porzadek, mozna sie dowiedziec wielu rzeczy, ale najpierw trzeba sie przedrzec przez gadanine i nieraz ostre, niepotrzebne klotnie, wiec kto nie ma cierpliwosci i czasu-nigdy tam nie zaglada, albo rezygnuje ...
sama mialam zatargi jak zaproponowalam poukladanie tematow, ale...szkoda gadac
mieszanie suchych karm
generalnie powinno się mieszać karmy, gdy chce się przyzwyczaić kota do jakiejś nowej. na pewno nie można mieszać np. Whiskasa z jakąś dobrą karmą, bo może się to źle skończyć. kupiłam kotu teraz RC, bo miał problemy żołądkowe, i mam jeszcze starą karmę, której mi szkoda wyrzucić, więc albo zaczne dokarmiać koty pod blokiem, albo w misce będę trochę te karmy mieszać, żeby się stara karma nie zmarnowała.
- kociaczek250
- Kontakt:
Ja zawsze mieszam suche karmy mojemu kotu. Mieszanka składa się z: RC, Hill'sa, Puriny CC, smakołyków Whiskasa (Dentabits, Kitbits i te serowe) i suchego Whiskasa (oczywiście wszystkie karmy dla kociąt). Nie wiem, czy karmy niskiej jakości (Whiskas) nie powinny być mieszane z tymi wysokiej jakości (Hill's, RC), ale mój kot nie narzeka. Mieszanie różnych rodzajów karm jest moim zdaniem bardzo dobrym pomysłem.
a czy konsultowals to zdanie z jakims dobrym weterynarzem??
pewnie, ze kot nie narzeka-whiskas ma w skladzie rozne "przyciagacze" smakowe-czytals kiedys sklad??
ale jesli kochasz kota i zalezy Ci na jego zdrowiu to lepiej zrezygnuj z mieszanki wshiskasa
a mieszanie w ogole roznych karm markowych akurat dla mojej kotki bylo zlym pomyslem-teraz je sucha z jednej firmy, ewentualnie dodaje inny smak, ale rowniez tej samej firmy
pewnie, ze kot nie narzeka-whiskas ma w skladzie rozne "przyciagacze" smakowe-czytals kiedys sklad??
ale jesli kochasz kota i zalezy Ci na jego zdrowiu to lepiej zrezygnuj z mieszanki wshiskasa
a mieszanie w ogole roznych karm markowych akurat dla mojej kotki bylo zlym pomyslem-teraz je sucha z jednej firmy, ewentualnie dodaje inny smak, ale rowniez tej samej firmy
- kociaczek250
- Kontakt:
Nie przesadzajmy. Whiskas to nie trucizna. Bardzo dużo kotów się nim żywi i jakoś żyją. Zależy od kota. Nie przeczę, że to karma z niższej półki, ale jest o niebo lepsza od tanich karm z hipermarketu. Poza tym, daję mojemu kotu znacznie więcej suchej karmy z dobrych firm. Kilka granulek Whiskasa dziennie mu nie zaszkodzi.diana pisze:a czy konsultowals to zdanie z jakims dobrym weterynarzem??
obys miala racjekociaczek250 pisze:Kilka granulek Whiskasa dziennie mu nie zaszkodzi.
ale to tak samo jakbys Ty odzywiala sie najzdrowiej jak sie tylko da-warzywa, owoce, ryby itd...a na koniec zjadlabys zupke chinska i popila cola-czy to ma sens
Whiskas to chemiczny zapychacz, ma niewielką wartość odżywczą, ale koty nie padają po nim jak muchy ani nie są napromieniowane. wg. mnie najlepiej nie kupować go wcale i nie łączyć z innymi karmami. ot, dla zasady, że nasz kot powinien dostawać dobre, pełne jedzenie.
-
- Informacje
-