Również bardzo lubię suplementy formy Lunderland, od nich daję olej z łososia.
Dzięki za Tokovit, przypuszczam, że będę miała problem z policzeniem dawki
BARF
Kurcze, no nie mam pojęcia jak to się ten tokovit daje, bo tak jak już wspominałam, dawkowanie zawierzam kalkulatorowi. Poszukaj na Barfnym, może tam będzie. Ewentualnie mogę powiedzieć, że ja na tydzień mojemu 10-kilowemu psu daję po kropelce z kapsułki na 5 dni. Wtedy będzie tak wychodzić 1 kapsułka na tydzień, może półtora tego T100, jak ten 200 - to wtedy 3 kropelki na tydzień.
Hm, jak napisałaś, że temperatura zabija wszystko, to Auyeszkiego też, prawda? ;-p
Wątpię żeby miało to wpływ na ilość żelaza we krwi. Jeżeli w sklepie zoologicznym możesz też spotkać drogi Fortain, który jest suszoną krwią wołową, to chyba o czymś to mówi.
Odnośnie wieprzowiny, ja się jej nie boję. Myślę, że szybciej trafię w totka niż w wirusa. Albo inaczej... na jedno i drugie nie mam szans Ale to moje podejście. Odnośnie suszonej krwi - wirusa w niej już nie ma.
Jeżeli masz wątpliwości co do suszonej, podawaj świeżą, o ile masz dostęp do takiej bez dodatków.
Wątpię żeby miało to wpływ na ilość żelaza we krwi. Jeżeli w sklepie zoologicznym możesz też spotkać drogi Fortain, który jest suszoną krwią wołową, to chyba o czymś to mówi.
Odnośnie wieprzowiny, ja się jej nie boję. Myślę, że szybciej trafię w totka niż w wirusa. Albo inaczej... na jedno i drugie nie mam szans Ale to moje podejście. Odnośnie suszonej krwi - wirusa w niej już nie ma.
Jeżeli masz wątpliwości co do suszonej, podawaj świeżą, o ile masz dostęp do takiej bez dodatków.
A przepraszam! Fortan Fortain też jest wieprzowy! Właśnie coś mi się nie zgadzało w tym co napisałam. Bo chodziło o to, że Fortain drogi jak cholera a też wieprzowa i suszona. Czyli ani wirusa ani braków w żelazie nie ma się czego bać.
Jeszcze raz sorki za wprowadzenie w błąd i powtórzę: Fortan Fortain to też krew suszona wieprzowa, uff.
Jeszcze raz sorki za wprowadzenie w błąd i powtórzę: Fortan Fortain to też krew suszona wieprzowa, uff.
To nie białko szkodzi psu/kotu, tylko fosfor. Zwiększona ilość mięsa w diecie to nie białko - 100g mięsa to nie jest 100g białka. Fosfor wyrównujesz wapniem - kości, jak nie je kości - skorupki, albo mączka kostna itp.
Jak myślisz dlaczego? Preparaty produkowane przez firmy dla zwierząt, albo ludzi w aptekach są z reguły drogie. Producentowi chodzi o pieniądze, a nie o to, żebyś zaoszczędziła. Przecież musi na czymś zarobić. To samo przecież ze środkami farmakologicznymi dla ludzi, np. taki Colon C. Składa się z nasion babki płesznik. W aptece po 30 zł. Idź do zielarskiego - to samo masz za 5...
Jak myślisz dlaczego? Preparaty produkowane przez firmy dla zwierząt, albo ludzi w aptekach są z reguły drogie. Producentowi chodzi o pieniądze, a nie o to, żebyś zaoszczędziła. Przecież musi na czymś zarobić. To samo przecież ze środkami farmakologicznymi dla ludzi, np. taki Colon C. Składa się z nasion babki płesznik. W aptece po 30 zł. Idź do zielarskiego - to samo masz za 5...
W sklepie dla ryb masz krew coś za 8 zł. Na allegro podobnie, a ten preparat jest droższy ile razy?
Daję wieprzowinę, kości wieprzowe przyniesione prosto ze sklepu. Wścieklizny rzekomej boję się jedynie w podrobach wieprzowych, dlatego ich nie podaję.
Daję wieprzowinę, kości wieprzowe przyniesione prosto ze sklepu. Wścieklizny rzekomej boję się jedynie w podrobach wieprzowych, dlatego ich nie podaję.
Właśnie, raz - jest wolna.
Dwa - jeśli się tak boisz to wieprzowiny nie podawaj.
Trzy - w suszonej krwi wieprzowej wirusa nie ma. W takiej temperaturze w jakiej robi się proszek z krwi ewentualny wirus zanika.
Cztery - ja też unikam podrobów i dzika jeszcze, bo ich hodowle nie podlegają zwalczaniu tego wirusa.
Dwa - jeśli się tak boisz to wieprzowiny nie podawaj.
Trzy - w suszonej krwi wieprzowej wirusa nie ma. W takiej temperaturze w jakiej robi się proszek z krwi ewentualny wirus zanika.
Cztery - ja też unikam podrobów i dzika jeszcze, bo ich hodowle nie podlegają zwalczaniu tego wirusa.
-
- Informacje
-