jakość karm ze sklepów internetowych vel royal

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

20 lipca 2007, 22:13

Niestety ja swoją kupiłam, w sklepie który własnie tak zapewnia, nie napisze dosłownie że tu, bo to by było nieco nie na miejscu........
Wierzę że mają państwo oryginalne karmy, mozliwe że ta karma sama w sobie jest zła. I w moim przypadku okazała się niewypałem.........ale cóż pisze prawdę, nic innego mi nie pozostaje.

Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Robert A.

20 lipca 2007, 22:25

To niech mi Pani napisze nazwę karmy,na priv,bo to zasiało mój niepokój nie ukrywam :(
Gość

21 lipca 2007, 00:07

Marek pisze:Witam,

Karma Royal Canin sprzedawana w naszym sklepie produkowana jest we Francji :)

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół Krakvet
Marek Batko

Bardzo dobra wiadomość :D . Dobrze, że nie pod Krakowem.
garsc

02 sierpnia 2007, 01:21

RC juz niedlugo pod Krakowem. chociarz czy we Francji to równiez jest bez znaczenia.

karmy, np. rc, eukanuba produkowane na wschod (my tez jestesmy na wschodzie) sa inne od tych produkowanych na tzw. zachod.

Jesli chcecie sprawdzic róznice polecam (jest dostepna w sklepach) porownac Eukanube US z PL...

PS. moim zdaniem takie różnicowanie jakości nie jest OK
OWCZARZ

02 sierpnia 2007, 09:49

garsc masz 100% racje...dlatego ja sugeruje zrezygnowac z tych royalow eukanub itd. na karmy ktore sa w jednym miejscu produkowane np. CHS, Eagle Pack, Nutra G, Arion.
Gość

11 sierpnia 2007, 19:11

Karmę ROYAL CANINvet size nutriton mogą rozprowadzac wyłacznie lekarze weterynarii, pochodzi ona u wszystkich z tego samego żródła! Jeżeli ktoś kupuje od kogoś na " gełdzie" to może tam znajdować sie nawet chapi. Kupujcie u weta z renomowanej lecznicy to sie nie zaskoczyie!!! ja zawsze kupuje tą karme i jej jakos jest nie zmienna w przeciwieństwie do wszystkich innych -co partia to inna karma! i niekoniecznie ,ktoś tłumaczy ,że kupił gdzie indziej i karma była gorsza... poprostu była gorsza partia danej karmy i ona trafiła wszędzie! i ta osoba akurat zakupiła karmę z tej danej partii. Royal wet size jest nie zmienny podając tą karmę nie trzeba jej wprowadzać przez pewien okres -można podać odrazu!i tylko jest effekt na dobre, ten royal z serri sprzedawanej w innych sklepach jest zmienny i różny ale dieta weterynaryjna jest niezmienna jest z poręczenia wyłacznie lekarzy i tu juz nie moze być wpadki ma byc super i jest super lecz droga i nie dla każdego.
Gość

11 sierpnia 2007, 19:16

Nutra nugets jest zmienna kupuje ja juz od wielu lat i niestety sa partie lepsze i gorsze ale ogólnie jestem z tej karmy zadowolona i stosuje ja w zywieniu moich psów.
lewandowska.marzena

22 sierpnia 2007, 16:22

To ja dodam, że karma może się różnić, ze względów na miejsce produkcji, tak np. w Niemczech są produkowane lepsze produkty, niż w Polsce, mimo że ta sama marka (nie mówię tu o karmach). Ale tak samo jest z karmami, w jednym kraju lepsza, w innym gorsza.

Do tego zależy od psa, jak to weterynarz mi powiedział - jeden pies będzie jadł najtańszą karmę z marketu, i będzie zdrowy, ładny, inny będzie jadł najdroższą, najlepszą, i nie musi się wcale dobrze rozwijać.
goskaaa

22 sierpnia 2007, 20:02

Anonymous pisze:Karmę ROYAL CANINvet size nutriton mogą rozprowadzac wyłacznie lekarze weterynarii, pochodzi ona u wszystkich z tego samego żródła! Jeżeli ktoś kupuje od kogoś na " gełdzie" to może tam znajdować sie nawet chapi. Kupujcie u weta z renomowanej lecznicy to sie nie zaskoczyie!!! ja zawsze kupuje tą karme i jej jakos jest nie zmienna w przeciwieństwie do wszystkich innych -co partia to inna karma! i niekoniecznie ,ktoś tłumaczy ,że kupił gdzie indziej i karma była gorsza... poprostu była gorsza partia danej karmy i ona trafiła wszędzie! i ta osoba akurat zakupiła karmę z tej danej partii. Royal wet size jest nie zmienny podając tą karmę nie trzeba jej wprowadzać przez pewien okres -można podać odrazu!i tylko jest effekt na dobre, ten royal z serri sprzedawanej w innych sklepach jest zmienny i różny ale dieta weterynaryjna jest niezmienna jest z poręczenia wyłacznie lekarzy i tu juz nie moze być wpadki ma byc super i jest super lecz droga i nie dla każdego.
z tego co się orientuje od mojego weta, to róznica jest tylko i wyłącznie w opakowaniu :) karmy z serii wet size pochodzą z tej samej lini co karmy w sklepach ...
A RC kupowałam kiedyś w Krakvecie, zawsze Made in France, polska była tylko nalepka ze składem o ile dobrze pamietam ( co z resztą jest obowiązkem każdego handlowca sprowadzającego cokolwiek)
goskaaa

22 sierpnia 2007, 20:05

OWCZARZ pisze:garsc masz 100% racje...dlatego ja sugeruje zrezygnowac z tych royalow eukanub itd. na karmy ktore sa w jednym miejscu produkowane np. CHS, Eagle Pack, Nutra G, Arion.
dokładnie, ja naprawde nie wiem czemu ludzie tak ślepo zapatrzeni są w te marki RC czy E. juz lata kiedy tylko to było na rynku z lepszych karm dawno mineły, a oba te koncerny lata swietności równiez mają za sobą jezeli chodzi o jakość. Moze jak jeszcze z 10 lat temu nie było wyboru tylko chapi albo RC to wiadomo bylo, ale w tej chwili..... ja jestem strasznie anty tym obu markom, choc sama jestem zmuszona podawac suce karme E, tyle ze ze wzgledu na chorobe ...
ODPOWIEDZ
  • Informacje