jakość karm ze sklepów internetowych vel royal
wczoraj spotkałam znajomą z psem w pierwszym momencie go nie poznałam (psa) pies który dotychczas miał matową sierść w kolorze wyblakłej czerni nagle lśnił niczym pies z kolorowego czasopisma sierśc miAł głęboko czarną miekką lśniącą zapytałam czym karmi i bardzo sie zdziwiłam ze royalem nadal-nadal tylko jak stwierdziła znajoma zrezygnowała z zakupów w pewnym sklepie internetowym (nie był to krakvet) bo własnie po royalu kupowanym w sieci pies wygladał źle teraz kupuje w hurtowni i z tąd ta zmiana sama kupuję w sieci i zastanawiam sie czy nie kupuję jakiegoś bulba w opakowaniu royala jak sprawdzić czy to orginalna karma?
-
- Kontakt:
Myślę że tego się tak nie da sparwdzić.... A może twoja znajoma karmi psa royalem tylko innym rodzajem
Karmi tym samym rodzajem co ja ,obie posiadamy tą samą rasę.Patrycja94 pisze:Myślę że tego się tak nie da sparwdzić.... A może twoja znajoma karmi psa royalem tylko innym rodzajem
Większość skelpów internetowych to też hurtownie więc na jedno wychodzi:)
Poprostu jeden pies toleruje super daną karmę a drugi będzie miał po tej samej karmie marny wygląd.
A temat czy Royal który u nas w większości jest sprowadzany z Ukrainy jest tej samej jakości Royalem który występuje na zachodzie, to temat rzeka.....
Poprostu jeden pies toleruje super daną karmę a drugi będzie miał po tej samej karmie marny wygląd.
A temat czy Royal który u nas w większości jest sprowadzany z Ukrainy jest tej samej jakości Royalem który występuje na zachodzie, to temat rzeka.....
nie w tym rzecz otóż moj pies nie ma żadnych problemów po royalu i wyglada nieźle a pies znajomej faktycznie wygladał gorzej ,teraz wyglada super a od szczeniaka jest na royalu -wiec faktycznie cos musiałobyc nie tak z tym royalem z sklepu internetowego.Poprostu jeden pies toleruje super daną karmę a drugi będzie miał po tej samej karmie marny wygląd.
w większosci tzn że mozna u nas nabyć ten zachodni,może wiesz gdzie?A temat czy Royal który u nas w większości jest sprowadzany z Ukrainy jest tej samej jakości Royalem który występuje na zachodzie,
No czyli z tego wniosek Royal Royalowi nie równy:)
Z tego co mi wiadomo, obecnie nie ma u nas partii która jest przeznaczona na Europę zach.
Musiałbys miec jakieś dojscia, kogos kto tam mieszka, żeby nabyć.
Nie twierdzę ze ten Royal u nas jest zły, ale nie da się go porównać jeśli chodzi o jakośc do tamtego np. kupionego w Austrii, Holandii.
No ale gdyby u nas rozprowadzali produkowany w zach. Europie dopiero by kosztował.
Po to są otwierane fabryki w krajach gdzie produkcja jest tańsza np. na Ukrainie, aby społeczeństwo o niższych dochodach takich jak w Polsce, Czechach mogło sobie pozwolić na tą karmę.
Zresztą to temat rzeka.
Z tego co mi wiadomo, obecnie nie ma u nas partii która jest przeznaczona na Europę zach.
Musiałbys miec jakieś dojscia, kogos kto tam mieszka, żeby nabyć.
Nie twierdzę ze ten Royal u nas jest zły, ale nie da się go porównać jeśli chodzi o jakośc do tamtego np. kupionego w Austrii, Holandii.
No ale gdyby u nas rozprowadzali produkowany w zach. Europie dopiero by kosztował.
Po to są otwierane fabryki w krajach gdzie produkcja jest tańsza np. na Ukrainie, aby społeczeństwo o niższych dochodach takich jak w Polsce, Czechach mogło sobie pozwolić na tą karmę.
Zresztą to temat rzeka.
Choc ja kiedyś gdy karmiłem Royalem i też kupowałem w necie to zdarzylo mi się kupić Royal Canin maxi junior w jednym sklepie internetowym.....nastepny kupiłem znów w innym sklepie internetowym i znacznie się różniły zapachem i kolorem.
Powiem więcej nawet gdy zamawiałem Acane wersja z rybą z jednego i tego samego sklepu ............ to w jednym miesiącu pies ją wcinał aż miło, a w drugim gdy zamówiłem odrazu wyczułem że to nie ten sam smak i inny kolor, a pies wogóle jej nie chciał tknąć. Z jednego sklepu!!!
Skierowali mnie abym dzwonił do głównego dystrybutora Acany na Polskę no ale tam nic się nie wskóra.....bo jeśli pies się nie otruł to nie ma mozliwości reklamacji.
Tak to już u nas jest. Po tym przypadku zrezygnowałem z tejże Acany wogóle.
Powiem więcej nawet gdy zamawiałem Acane wersja z rybą z jednego i tego samego sklepu ............ to w jednym miesiącu pies ją wcinał aż miło, a w drugim gdy zamówiłem odrazu wyczułem że to nie ten sam smak i inny kolor, a pies wogóle jej nie chciał tknąć. Z jednego sklepu!!!
Skierowali mnie abym dzwonił do głównego dystrybutora Acany na Polskę no ale tam nic się nie wskóra.....bo jeśli pies się nie otruł to nie ma mozliwości reklamacji.
Tak to już u nas jest. Po tym przypadku zrezygnowałem z tejże Acany wogóle.
Niestety, ja zauwazylam to samo......royal young male s/o weight&stone.......dla kotów kastrowanych. Nie pisałabym tego gdyby nie drugie podobieństwo, karmę kupiłam przez internet.
Od czasu kastracji, czyli dnia kiedy dostał karmę....po ok. miesiacu zaczął miec problemy z sierscią, lnienie, zmiana koloru. Diagnoza lekarza to uczulenie które spowodowało łysienie, lub poprostu łysienie bez znanej etiologii.
Zastanawia mnie fakt tego iż wczesniej jadł to samo, inne karmy royala (z normalnych sklepów) to samo mieso, te same karmy mokre i nic mu nie było, a nagle po podaniu karmy Young male, coś takiego..........
Karme stanowczo odstawiam, nie zamierzam ryzykować......jesli jestem w błedzie to proszę o wybaczenie, ale wszyscy posiadacze czworonogów powinni zrozumieć.....
Czy ktos miał podobny przypadek? Warto o tym napisać.........
Pozdrawiam
Od czasu kastracji, czyli dnia kiedy dostał karmę....po ok. miesiacu zaczął miec problemy z sierscią, lnienie, zmiana koloru. Diagnoza lekarza to uczulenie które spowodowało łysienie, lub poprostu łysienie bez znanej etiologii.
Zastanawia mnie fakt tego iż wczesniej jadł to samo, inne karmy royala (z normalnych sklepów) to samo mieso, te same karmy mokre i nic mu nie było, a nagle po podaniu karmy Young male, coś takiego..........
Karme stanowczo odstawiam, nie zamierzam ryzykować......jesli jestem w błedzie to proszę o wybaczenie, ale wszyscy posiadacze czworonogów powinni zrozumieć.....
Czy ktos miał podobny przypadek? Warto o tym napisać.........
Pozdrawiam
Witam,
Powiem szczerze iz rowniez dociaraja do nas od czasu do czasu ze karma zakupiona w danym sklepie (aukcji) rozni sie od zakupionej np u nas - wiemy tez z roznych zrodel (w koncu troche w tej branzy juz jestesmy obecni ) iz niektore sklepy sprowadzaja karmy wlasnie z Ukrainy, Litwy i Rosji - co do ich jakosci trudno mi sie wypowiedziec, jednak z informacji jakie posiadamy roznie z tym bywa.
Karma Royal Canin zakupiona w Krakvecie pochodzi od jedynego oficjalnego polskiego importera - mozna te informacje sprawdzic (potwierdzic) - www.royal-canin.pl wiec z czystym sumieniem mozemy te karmy polecic gdyz jestesmy przekonani o ich jakosci jak rowniez zrodle pochodzenia
Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół Krakvet
Marek Batko
Powiem szczerze iz rowniez dociaraja do nas od czasu do czasu ze karma zakupiona w danym sklepie (aukcji) rozni sie od zakupionej np u nas - wiemy tez z roznych zrodel (w koncu troche w tej branzy juz jestesmy obecni ) iz niektore sklepy sprowadzaja karmy wlasnie z Ukrainy, Litwy i Rosji - co do ich jakosci trudno mi sie wypowiedziec, jednak z informacji jakie posiadamy roznie z tym bywa.
Karma Royal Canin zakupiona w Krakvecie pochodzi od jedynego oficjalnego polskiego importera - mozna te informacje sprawdzic (potwierdzic) - www.royal-canin.pl wiec z czystym sumieniem mozemy te karmy polecic gdyz jestesmy przekonani o ich jakosci jak rowniez zrodle pochodzenia
Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół Krakvet
Marek Batko
Spotkałem się ostatnio z taką oto ciekawą sytuacją,że kilka osób sprzedaje markowe karmy np rozpoczynając licytację od 1 zł.aukcje te często kończą się kwotami 40-90 złotych za worek 15 kg!!!!!A mowa tu jest o kilku najpopularniejszych markach w Polsce.Co ciekawe po zakonczeniu dalej ludzie wystawiają od 1 zł karmy!!!To nie przypadek,albo lewizna zTIRA spadła albo totalna podróba i nawet chyba nie z Ukrainy bo i to jest za tanio.Najczęsciej są te aukcje na Allegro i e-bay.
allegro to jedna wielka niewiadoma można kupić podróby perfum i zapłacić jak za orginały,ubrania itd więc czemu nie karma? szczerze wątpie aby za 90zł był to pełnowartosciowy produkt.
-
- Informacje
-