Jeden rodzaj karmy można podawać przez dłuższy czas?
Z mojego doświadczenia mogę polecić Orijen, zobacz sobie także ranking karm, zobaczysz jak są klasyfikowane a jak znasz angielski poczytasz argumentację. Link poniżej:pawte pisze:Witam. Posiadam Siberian Husky który ma już ponad dwa lata. Wzięliśmy go nie do ciągnięcia i nie ma wielkiego wysiłku. Pytanie moje dotyczy karmy. Co moglibyście mi polecić z dostępnych karm w Krak-Vet dla mojego psa?
Pozdrawiam
http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/
Zrezygnowaliśmy z Pro Plana. Zdecydowały względy finansowe - karma za dużo kosztuje jak na moją obecną kryzysową kieszeń. 169 zł za 15 kg. Myślę, że za taką kwotę mogłabym przestawić psy na równie dobrą albo nawet lepszą karmę w 20 kg workach. Myślę głównie o Luposanie Sport lub Nutrze Pro Breeders. Którą z tych dwóch karm uważacie za lepszą i dlaczego?
Ze swojego doświadczenia mogę polecić Nutra Pro Breeders. Mój Meki jest naprawdę wybredny a Pro breeders nie dość że mu zasmakował mimo swoich małych granulek to jeszcze rewelacyjnie go przyswaja i sierść wygląda jakbym go niedawno wykąpał. A nie był kopany ok. roku .ursa81 pisze:Zrezygnowaliśmy z Pro Plana. Zdecydowały względy finansowe - karma za dużo kosztuje jak na moją obecną kryzysową kieszeń. 169 zł za 15 kg. Myślę, że za taką kwotę mogłabym przestawić psy na równie dobrą albo nawet lepszą karmę w 20 kg workach. Myślę głównie o Luposanie Sport lub Nutrze Pro Breeders. Którą z tych dwóch karm uważacie za lepszą i dlaczego?
Ponadto uważam że ta karma w niczym nie ustępuje dużo droższym konkurentom, oczywiście jeżeli pies jest zdrowy i nie wymaga leczniczych karm. Mój Meki jadł już Orjen'a, Acane, Eukanube, Taste of the Wild, więc jakieś porównanie mam.
Na którą z tych dwóch nie zamienisz napewno są obie lepsze jakościowo od Pro Planu.ursa81 pisze:Zrezygnowaliśmy z Pro Plana. Zdecydowały względy finansowe - karma za dużo kosztuje jak na moją obecną kryzysową kieszeń. 169 zł za 15 kg. Myślę, że za taką kwotę mogłabym przestawić psy na równie dobrą albo nawet lepszą karmę w 20 kg workach. Myślę głównie o Luposanie Sport lub Nutrze Pro Breeders. Którą z tych dwóch karm uważacie za lepszą i dlaczego?
Nutra Breeders Bag ma tutaj na forum wielu zwolenników:) Z kolei Luposan jest mało rozpowszsechniona w Polsce, natomiast w Niemczech ma bardzo dobre opinie wśród hodowców. Myślę, że są to porównywalne jakościowo karmy.
Czytałam, że Luposan ma dziwne krokiety. Wiecie coś o tym, w czym rzecz? Ponadto, że jest to ciężka karma (?) i była opinia, że nie nadaje się dla psów z tendencją do skrętu żołądka (wyżły do nich należą niestety). Robert pisał, że pies pije po niej więcej wody. Plusem jest to, że jest karmą hypoalergiczną.
Szkoda, że Nutra dla hodowców ma takie malutkie granulki. To oczywiste bo musi nadawać się dla wszystkich ras i ich szczeniąt ale w przypadku moich psiaków im większe krokiety tym lepsze. Ma mniejsze dawkowanie niż Luposan.
Chyba przetestujemy obie karmy. Dzięki za podpowiedzi!
edit: "Niezwykłość" krokietów Luposana chyba polega na tym, że są duże. Znalazłam foty.
Szkoda, że Nutra dla hodowców ma takie malutkie granulki. To oczywiste bo musi nadawać się dla wszystkich ras i ich szczeniąt ale w przypadku moich psiaków im większe krokiety tym lepsze. Ma mniejsze dawkowanie niż Luposan.
Chyba przetestujemy obie karmy. Dzięki za podpowiedzi!
edit: "Niezwykłość" krokietów Luposana chyba polega na tym, że są duże. Znalazłam foty.