22 kwietnia 2020, 11:36
Dzień dobry, dwa tygodnie temu kupiliśmy z hodowli owczarka niemieckiego. Hodowca zalecił kupienie karmy, którą do tej pory sam stosował. Jednak jest ona dość droga i w tym momencie nie możemy sobie na to pozwolić. Szukając alternatywy, wpadłam na pomysł żeby przygotowywać posiłki psu w domu. Czy odpowiednia będzie kasza jęczmienna dla psa? Chciałabym przygotowywać posiłki z kurczakiem, dodatkami warzywnymi (np. ziemniaki, marchew) i do tego wymiennie ryż, makaron i kasza. Słyszałam wiele podzielonych opinii na temat odnośnie tego, czy kasza jęczmienna dla psa jest dobra. Na próbę przygotowałam już kilka posiłków na bazie makaronu i szczeniakowi zasmakowało. Dlatego chcę urozmaicić dietę, żeby za szybko się nie znudził. Wiem, że w takim żywieniu potrzebne będzie suplementowanie witaminami szczeniaka, te już zakupiliśmy podczas wizyty kontrolnej u weterynarza. Czy w takim przypadku właściwa będzie kasza jęczmienna dla psa stosowana wymiennie z ryżem lub makaronem? Myślałam także, żeby domowe posiłki stosować wymiennie z karmą.