Spodkalam się z tym że ludzie kupują takie kiełbaski dla psów. Zadałam pytanie na forum bo byłam ciekawa o opinie innych.
Kupiłam 2, jedna produkowana jest 15 kilometrów ode mnie i jest miękka, myślę że zawiera krew. Druga karma jest sucha i produkowana 34 kilometrów ode mnie, poleciła bym tą drugą.
Pies jest zdrowy, świetnie wygląda. Jeśli ktoś mi coś poleci (korpus) wypróbuje to i razem z psem ocenie.
Dzięki Piuma za wypowiedz o kiełbaskach.
Kiełbasa dla psa.
Amstaf Ary, poszukaj w okolicy, popytaj w mięsnych o chrząstki z indyka, jeżeli nie pasuje ci obieranie korpusów czy podawanie podrobów. Koszt, ostatnio kupowałam po 6,50 za kg czyli porównywalny z kiełbasami, a masz mięsko z kawałkami chrząstek, nieporównywalnie lepsze od ludzkich szyneczek.
Co do kiełbas kupiłam raz i wyrzuciłam. Wyglądała jak śmierdząca papka z glutami kawałkami skóry i niewiadomo czego jeszcze a kosztowała tyle co naprzykład bardzo fajne surowe mięsko na tej stronie http://www.sklep.miesodlapsow.pl/ ja akurat nie kupowałam go przez internet tylko u weterynarza i ładnie wygląda psu zmakuje iżadnych sensacji. Cena porównywalna z kiełbasami.
- amstaff ARY
karma Nutra Gold Breeders Bag - 158zł za 20kg czyli 7,90 zł/ 1 kg to nie dużo.
Co do chrząstek, wolała bym nie próbować, on ma szczęki jak kopara ale czasami od razu połyka zamiast najpierw pogryźć.
Lepiej ugotować na korpusie 2 porcje (mojemu wczoraj tak smakowało że o 23 z minutami nie wytrzymał i zjadł już dzisiejszą porcje) dziś dostał suchą.
Zdarzyło mi się gotować na kościach wołowych, też mu smakowało mimo że nie było takiego ładnego zapachu jak w wypadku kurpusu.
Co do chrząstek, wolała bym nie próbować, on ma szczęki jak kopara ale czasami od razu połyka zamiast najpierw pogryźć.
Lepiej ugotować na korpusie 2 porcje (mojemu wczoraj tak smakowało że o 23 z minutami nie wytrzymał i zjadł już dzisiejszą porcje) dziś dostał suchą.
Zdarzyło mi się gotować na kościach wołowych, też mu smakowało mimo że nie było takiego ładnego zapachu jak w wypadku kurpusu.
Ale chrząstki to strawi ładnie nawet jak połknie w całości ,a korpusiki smakowały .......mniam ,mniam ,pewnie micha przelizana do dna 34 razy była ..... fajnie ,swoją drogą ja nigdy nie spotkałam u nas takich chrząstek na sprzedaż ...szkoda bo to tez urozmaicenie .Chętnie bym kupiła swojemu kundziowi .
- amstaff ARY
Ary dostaje jedzenie między 10 a 15 godziną, ugotowałam wczoraj 2 miski, w kojcu zjadł 1 a jak przyszedł do domu 2 godziny pospał a potem pobiegł zjeść z 2 miski która stała w domu.
-
Przepraszam za podanie strony i już się zalogowałam poprostu chciałam wskazać dane produkty a nie robić na tym interes następnym prazem będe podawac firmy:)
a jeszcze do tego dawkowanie bardzo małe, nie tylko przeliczać cenę za kg się opłacaamstaff ARY pisze:karma Nutra Gold Breeders Bag - 158zł za 20kg czyli 7,90 zł/ 1 kg to nie dużo.
A chrząstki to są jak takie kawałki gulaszowego, ja wprawdzie dzielę te większe kawałki na pół przed gotowaniem, ale tylko po to by gryząc nad podłogą nie rozsypał wszędzie ryżu (mam berneńczyka więc szczęki też nie małe). Nawet jeśli by taki kawałek połknął to tam nie ma kości i żołądek przetrawi
- amstaff ARY
Robert A. i Alto śliczne macie pieski.
Sprawdzę w sklepie czy mają chrząstki.
Poszukam Nutra Gold Breeders Bag w dużych sklepach zoologicznych.
Sprawdzę w sklepie czy mają chrząstki.
Poszukam Nutra Gold Breeders Bag w dużych sklepach zoologicznych.
Kup może na sprób owanie na początek bo jak nie będzie chciał jeść to będziecie sami musieli wcinać zamiast płatków na śniadanie .....
-
- Informacje
-