Ktora bedzie naj??

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Pysia

18 sierpnia 2007, 12:42

Hej, mam skrecona noge wiec wczoraj wyslalam brata do zoologika i powiedzialm , zeby kupil belcando , a on mi przyszedl z Boshem, czy to nie jest nie zdrowe , czy podajac witaminy , bedzie to dla psiaka zdrowe i czy bede miala pewnosc , ze dobrze go odzywiam, bo niestey karmy wymienic sie nie da ( do zoloogika mam 15 km) , i nie moge a brat juz nie pojdzie , tak wiec czy dajac bosha z witaminami niekiedy urozmaicajac jedzonko gotowanym , bedzie to zdrowe porownywalnie jakbym karmila karma z wyzszej polki (ACANA< EUKANAUBA), bo czytajac wasze opinie na forum zaczynam sie zastanawiac czy nie karmie go jakims paskudztwem , prosze odpowiedzcie, czy piesek bedzie jadl to co bdb cz nie???
OWCZARZ

21 sierpnia 2007, 00:04

Ja miałem dobre zdanie o Boschu ale teraz sie diametralnie zmieniło. Co pies to inaczej toleruje daną karme ale mojemu wyjątkowo nie posłużyla karma Bosch w wersji Active, dostał okropnej alergii..... No ale tak to jest z psem podatnym na alergie, dobrać mu karme to dopiero kłopot:)
Ja bym nie polecał Boscha, Belcando zdaje się być lepsze.
goskaaa

21 sierpnia 2007, 17:03

ja również bym ci z tych dwóch poleciła Belcando. Moim zdaniem w tej cenie to bardzo przyzwoita karma, trochę dużo zbóż, ale ogólnie składniki nie są najgorszej jakości. Moja suka bardzo fajnie ją tolerowała. Jednak doradziłabym ci 1/2 dawki witamin, i jakies wspomagacze na stawy z glukozaminą i chonodroityną, jeżeli masz duzego psa, bo w Belcando troche mało tych składników.
Pozatym Bosh jest chyba dość faszerowany jakąś chemią bo moja go o dziwo bardzo chętnie jadła, ale straszne kupska po nim miała.
ODPOWIEDZ
  • Informacje