KTORA Z WYMIENIONYCH KARM DLA PSA ALERGIKA???
Sądzę że właśnie na kurczaka. Wielu hodowców tej rasy i przedstawicieli różnych karm polecają właśnie karmy z jagnięciną dla psów łatwo uczulających się. Arionem karmie już jakieś 2 lata i jestem zadowolona.
Jaki preparat na poprawę stanu siersci po alergii polecacie??
Mam psa krótkowłosego- APBT- 26 kilo wagi- 11 miesiecy.
Po alergi ma trochę przerzedzoną skorę na karku i czasem pojawiają jej sie jakies wypryski.
Narazie je karmę Eukanuba Dermatosis, ale planuje przejśc na Chicken Soup, lub BentoKronen Lamb& Rice...
Mi wydają sie interesujące preparaty: z Dolfosu z biotyną, i z Mikity TranvitalBiotin. A jakie są wasze doświadczenia?
Mam psa krótkowłosego- APBT- 26 kilo wagi- 11 miesiecy.
Po alergi ma trochę przerzedzoną skorę na karku i czasem pojawiają jej sie jakies wypryski.
Narazie je karmę Eukanuba Dermatosis, ale planuje przejśc na Chicken Soup, lub BentoKronen Lamb& Rice...
Mi wydają sie interesujące preparaty: z Dolfosu z biotyną, i z Mikity TranvitalBiotin. A jakie są wasze doświadczenia?
jesli chodzi o karme dla psa alergika, znalazłem ostatnio propozycję ktora sie wydaje ciekawa choc dokładnie do składu ciezko dojśc chyba ze na stronie niemieckojezycznej, a niestety ja nie "szprecham" więc ciezko mi jest powiedziec cos jesli chodzi o dokładny skład.
Z tego co pisze na stronie polskiego dystrybutora to karma jest na bazie mięsa z gęsi i wołowiny z niemieckich hodowli, bez zbóż.
Karma nazywa się Luposan, cena za 20 kg 170zł.
Z tego co pisze na stronie polskiego dystrybutora to karma jest na bazie mięsa z gęsi i wołowiny z niemieckich hodowli, bez zbóż.
jak masz dokładny opis to wrzuc przetłumaczęOWCZARZ pisze:jesli chodzi o karme dla psa alergika, znalazłem ostatnio propozycję ktora sie wydaje ciekawa choc dokładnie do składu ciezko dojśc chyba ze na stronie niemieckojezycznej, a niestety ja nie "szprecham" więc ciezko mi jest powiedziec cos jesli chodzi o dokładny skład.
Zusammensetzung
Die Zutaten sind nach den gesetzlichen Bestimmungen verarbeitet, getrocknet und gemahlen:
Fleisch und tierische Nebenerzeugnisse ( ausschließlich Pute & Huhn )
Pflanzliche Nebenerzeugnisse ( Kartoffelwalzmehl )
Gemüse
Öle, Fette ( Sonnenblumenöl kaltgepresst, Geflügelfett )
Mineralstoffe
Eier und Eiererzeugnisse
Gelatine
Hefe
Kräuter
Die Zutaten sind nach den gesetzlichen Bestimmungen verarbeitet, getrocknet und gemahlen:
Gemüse
Mineralstoffe
Eier und Eiererzeugnisse
Gelatine
Hefe
Kräuter
Owczarz ten skład napewno nie ma gęsi i wołu ... tu jest kurczak i indyk... Pute to indyk, Huhn to kwokaOWCZARZ pisze:Zusammensetzung
Gemüse
Mineralstoffe
Eier und Eiererzeugnisse
Gelatine
Hefe
Kräuter
Także mniej więcej brzmi to tak:
Robiona pod normami EU. Zawiera suszone i zmielone mięso z kurczaka i indyka, ziemniaki, warzywa, olej słonecznikowy, tłuszcz z kurczaka, jaja, zelatyna, chmiel???????? i zioła...
napisałam do anglojęzycznego kumpla który jest niemcem... to własnie słowo niemieckie- na co odpowiedział- this sth which beer is made wiec 1 co mi przyszlo do glowy to chmiel ale ze znakiem zapytaniaboguś pisze:Ale jak doszłaś do tego ,że to chmiel nie znam słowa to sam znak zapytania,ale to już nieistotne,znasz nowe słówko i jest ok
Pozdrawiam