nie każdego stać na drogie karmy...

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Anka1

02 marca 2007, 16:14

No to się odezwę.
Mam i koty i psy. W sumie sporo. Wszystko odratowane. Pieniędzy - no cóż, opływać to nie opływam. Zwierzaki gdyby nie trafiły do mnie, to raczej nie trafiłyby nigdzie, przynajmniej część. I sądzę, że mają nie najgorzej. Psy karmię głównie gotowanym. Większy, mieszaniec malamuta z owczarkiem cierpi na nietolerancję pokarmową. Ale udało mi się tak ustawić żywienie, że biegunki prawie nie zdarzają się. Wiem, w jakiej sieci sklepów akurat mięso jest tańsze, wiem gdzie można najtaniej dostać ryż (to że nie jest pierwszego sortu, że nie jest super biały i ziarna ma nie idealne w kształcie to naprawdę psu nie przeszkadza.
Z leczeniem niestety problem zawsze może się zdarzyć. Mój olbrzym 1,5 roku temu doznał paraliżu na skutek wyadnięcia dysku. Leczenie i rehabilitacja mimo zniżek w zaprzyjaźnionej lecznicy i tak przerosłyby wielu ludzi, chyba i tu (coś około 2 tysięcy). Tu pomogli mi często nieznani ludzie z forów internetowych. Tak bardzo, że dziękowałam publicznie na łamach "psiarskiego" miesięcznika. Nie mówię tego w znaczeniu, że posiadając psa mam czekać na ludzką pomoc, tylko, że w sytuacji jakiegoś kryzysu naprawdę dużego często rozwiązanie znajduje się. Teraz np. na jedym z forów jest otworzony fundusz na nagłe wypadki. Albo bazarki gdzie można coś sprzedać na leczenie.
NOVA_62

02 marca 2007, 23:06

JESLI KOGOS NIE STAC NA LECZENIE ,A PIESKA KOCHA ,TO PISZE PODANIE DO ZWIAZKU .KRAKOW FLORIANSKA 53,A ONI POKRYJA KOSZTY.
ODPOWIEDZ
  • Informacje