ORIJEN czy z upływem czasu są jakieś negatywne opinie
Niestety, tutaj należy umieć liczyć ! Matematyka jest po raz kolejny królową ! Zadna Royal… coś , żadna Bri… coś tam. Ludzie ! Zacznijcie liczyc …. kalorie i skład ! Wszystkie karmy typu Royal …. Br… Puri.. itp to ściema ! Nie znam firm . Nic mi nie są winni. Ani ja im. Opieram sie na ogólnie dostepnych info. Najlepsza karma , karma typu ULTRA PREMIUM to karma Orijen dla dorosłych psów (też dla psiaków) ( może jest coś podobnego, ale nie znam). ( oczywiście możecie też reobić ją sami ale współczuję liczenia…) Wasz pies to nie krowa co żre proso i pszenicę wymieszaną z popiołem. Wasz pies to potomek wilka z przed 100 tys lat !!! Straciłem swoje ukochane zwierzę i wiem , że mogło żyć dłużej , a nie żyło bo jadło badziewne zarcie , nabijające kieszenie miliarderom, żarcie z marketów i od weterynarzy. Orijen jest niestyety droga ale macie wygodę ( własciciel pewnie też multimilioner ale przynajmniej uczciwy) . 85% miesa nie ma zadna karma. I niech mi tu nikt nie dyskutuje ! Sierść jest błyszcząca i zdrowa. Pies jest wesoły i bardzo inteligentny ( wiem że to górna półka czyli owczarek niemiecki , ale byle kundel staje sie mister uniwersum z tyt prof. po tej karmie) . Brak jakichkolwiek oznak chorób kostnych czy innych przez całe zycie (mnóstwo kasy zostaje wam w kieszeni ! ) . Tak naprawdę macie spokój, że zrobiliście wszystko co mogliscie przy minimum wysiłku. Mój psiak zmarł bo kupowałem karmę w marketach i żal mi było wydać trochę wiecej kasy ! Powinien sie mną zająć prokurator ! . Teraz dał bym 10 x tyle, ale nie odwrócę losu…. Od karmy zależy życie waszego przyjaciela i wasze … po jego śmierci…. Więź z tym cudem natury , który ufa wam bezgranicznie jest nie zastąpiona i każda minuta jego obecnosci w poblizu jest czymś mistycznym…. Nie oszcędzajcie na karmie - błagam - dla waszego jedynego, nie zastapionego, oddanego ponad życie przyjaciela ! Żaden człowiek nie może sie równać pod tym względem z psem ! Nie dajcie sie zwieść … mam nadzieje , że moderator to puści choć pewnie i tak nikt mi nie uwerzy dopuki nie straci części swojego życia przepuszczonego byle jak i byle gdzie... za byle co …
-
- Informacje
-